Opmars vouwwagen niet te stoppen

Opmars vouwwagen niet te stoppen – Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Slapen onder tentdoek, maar het comfort van een caravan. Voor duizenden kampeerders is dat de charme van de vouwwagen. En die ‘good old’ vouwwagen is populairder dan ooit. Maar dan wel met comfortabele matrassen, lattenbodems en innovaties als een cabriodak. Zodat je ’s nachts naar de sterren kunt kijken. Ontdek de charme van de vouwwagen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Opmars vouwwagen

De revival van de vouwwagen is al een paar jaar op gang. In 2016 werden er 1.632 vouwwagens verkocht en in 2017 maar liefst 1.981: een groei van ruim 22 procent. Door hun aanschafprijs – vanaf zo’n 5.000 euro – zijn ze heel toegankelijk voor bijvoorbeeld gezinnen. Nog een voordeel: door z’n geringe gewicht van rond de 500 kilo (in beladen toestand) past de vouwwagen achter vrijwel elke personenauto en je voelt niet eens dat er wat achter de auto hangt.

Leestip:  Kees Kampeert introduceert circulaire vouwwagen

Vouwwagens zijn duidelijk met hun tijd meegegaan. Niet alleen qua opzetsystemen, maar ook door het uitrustingsniveau, met comfortabele lattenbodems, aparte kinderkamers en luxe buitenkeukens. De Isabella Camp-let is hier een goed voorbeeld van. Andere innovaties zijn de luchtslangen (in plaats van tentstokken) bij een aantal merken en bijvoorbeeld ook het cabrio-dak van de Fat Freddy 2, van het Nederlandse merk Campooz.

Nieuwste modellen en nieuwkomers

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs tonen vertrouwde merken als Cabanon, Camp-let, Trigano en Holtkamper hun nieuwste modellen maar ook relatieve nieuwkomers als Campooz en de merken Campwerk en Outrex Expedition zijn aanwezig. Ook Alpenkreuzer, een merk dat al ruim 60 jaar bestaat en vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen, produceert nieuwe modellen die helemaal passen in deze tijd. Zoals de Trailer Lodge Limited Edition: een soort ‘redneck’-uitvoering waarvan er maar dertig worden gemaakt. Met een stoere zwarte wagenbak, ruige noppenbanden, een zwarte afdekhoes en het zwaarste Nederlandse tentdoek dat bovendien brandwerend is – ideaal voor bij het kampvuur. Camp-let is in 2016 overgenomen door Isabella. In maart van dit jaar is de Classic North Limited Edition uitgekomen. Dit is een gelimiteerde versie met de focus op luxe en uitstraling in de kwaliteit zoals we die van Isabella gewend zijn.

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober 2018) is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Naast caravans, vouwwagens, campers, (voor-, en dak-)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires te vinden en kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals proefrijden met campers.

Leestip:  Waarom je een luifeltent moet overwegen

Meer weten? www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Ook leuk om te lezen:
– Vouwwagen: klein achter de auto… groot op de camping
– Wat kost kamperen nou eigenlijk?
– Kamperen op de Jaarbeurs parkeerplaats

 4.2/5 (11)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in