Op roadtrip door de Bourgogne

Persoonlijke tips van Ruud Couwenhoven, bekend van Frankrijk Binnendoor

Vanaf vandaag ligt het derde deel in de Frankrijk Binnendoor-regioreeks in de winkel: Bourgogne – Yonne, Côte-d’Or & Saône-et-Loire. Het boek beschrijft een 800 kilometer lange roadtrip naar en door de Bourgogne en geeft daarnaast een schat aan persoonlijke tips die je niet snel vindt in reguliere reisgidsen. Dat komt mede omdat de aanbevelingen van Couwenhoven goeddeels afkomstig zijn van mensen die hij tijdens zijn rondreizen ontmoet.

Wijn en lekker eten

In zijn nieuwste boek beschrijft Couwenhoven op luchtige en speelse wijze de diverse departementen van de Bourgogne, een regio die bij veel mensen voornamelijk associaties oproept met mooie wijnen en lekker eten.  Maar de streek biedt zoveel meer. Tijdens de reizen door de departementen Yonne, Côte-d’Or en Saône-et-Loire, die hij zoals elke reis ondernam met de liefde van zijn leven Marian, is hij soms letterlijk de weg kwijtgeraakt: ‘Het leidt altijd weer tot mooie verhalen en foto’s over plekken waar je normaal gesproken niet zo snel zult komen, om de simpele reden dat de gebruikelijke reisgidsen er geen aandacht aan besteden. De streek heeft mij in veel opzichten positief verrast.’

Leestip:  Een gezin van 6 in 1 camper - Een bus vol avonturen
Bijzondere wijntips

Een alternatieve reisgids over de Bourgogne kan natuurlijk niet zonder een overzicht van wijnhuizen die niet alleen mooie, betaalbare topwijnen maken, maar waar je ook als particulier van harte welkom bent: om te proeven en eventueel om te kopen.

De adressen in de gids zijn afkomstig van Jordi Couwenhoven, de zoon van de auteur, die een groot deel van de genoemde wijnboeren persoonlijk kent. Hij woont en werkt in Parijs en staat al meer dan tien jaar te boek als een van Frankrijks beste wijnadviseurs. In 2022 wist hij door te dringen tot de halve finale van het prestigieuze Franse concours meilleur caviste de France.

Ruud CouwenhovenHet boek wordt vergezeld van een exclusieve website boordevol aanvullende informatie, handige links en niet te vergeten gedetailleerde routekaarten.
Spin-off van de bestseller Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk
Tips voor leuke markten, goede restaurants en bijzondere plekjes maken het boek compleet.

Leestip:  Over Bruggen - Dwars door de Amazone

Auteur & fotografie: Ruud Couwenhoven | Illustratie cover: Brigitte Waelpoel-Vogten | Vormgeving: Oranje Vormgevers | ISBN 978 90 8301 065 6 | Prijs € 21,50
Formaat 120 x 182 mm | 192 pagina’s | Uitvoering: Flexibound | Vanaf 2 november in de boekhandel

AUTEUR: RUUD COUWENHOVEN

Ruud Couwenhoven werd op 6 december 1953 geboren in Zaandijk. In 1986 ging hij voor het eerst met zijn gezin met de auto op vakantie naar Frankrijk. Op de terugweg van Bretagne ging het fout bij Parijs en kwam hij in de drukte van de wereldstad terecht. Vanaf dat moment besloot hij om alleen nog maar over de rustige Franse binnenwegen te reizen. Van zijn ervaringen in Frankrijk hield hij dagboekjes bij en vanaf 1998 deelt hij zijn liefde voor Frankrijk online. Zijn blogs op www.frankrijkbinnendoor.nl worden jaarlijks door 1,5 miljoen mensen gelezen. In 2019 schreef Couwenhoven zijn eerste gelijknamige reisgids: Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk en dit werd een ongekend succes. Intussen bestaat de reeks uit 5 titels en zijn het de best verkochte reisboeken over Frankrijk.

Leestip:  Op avontuur in - Nieuwe reeks reisboeken voor gezinnen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in