Onderhoud en reparatie van uw aanhangwagen

Onderhoud en reparatie van uw aanhangwagen. Rijd ontspannen met een veilige, goed onderhouden aanhanger. Het advies is om elke jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw aanhanger in goede conditie is. Een onderhoudsbeurt kun je het beste door een bij de Bovag aangesloten vakman uit laten voeren. Na goedkeuring wordt de vouwwagen voorzien van een sticker en keuringsrapport.

BOVAG Onderhoudsbeurt

Bij een BOVAG Onderhoudsbeurt checkt een gecertificeerde keurmeester uw aanhangwagen op meer dan vijftig punten. Voldoet hij nog aan alle wettelijke eisen? Bovendien worden de remmen schoongemaakt en afgesteld, de oplooprem en alle draaiende delen gesmeerd en de bandenspanning, verlichting en vloer gecheckt.

De meerwaarde van de BOVAG-vakman

Ook voor andere reparaties kunt u natuurlijk terecht bij een BOVAG-bedrijf. U krijgt standaard drie maanden garantie op reparaties. En u heeft zekerheid over het vakmanschap. Een BOVAG-vakman laat zich regelmatig bijscholen bij de fabrikant of BOVAG, dus de kennis is altijd up-to-date.

Leestip:  Vier partijen zetten streep door stekkerboete
Doe-het-zelf onderhoud

Check de banden. In het instructieboekje voor de ideale bandenspanning. Staat de aanhanger lang stil? Ontlast de banden door hem af en toe te verplaatsen of op bokken te plaatsen. Laat geen zware spullen liggen in een aanhangwagen die stilstaat.

Controleer de breekkabel. Als de koppeling van de kogel valt tijdens het rijden, zorgt de breekkabel dat de handrem hard wordt aangetrokken en de combinatie snel stil staat. De kabel zelf breekt dan af. Is de kabel gebroken of versleten? Laat deze dan vervangen voor de volgende rit.

Garantie

Achterstallig onderhoud is, net als onjuist gebruik of nalatigheid, voor veel merken aanleiding om de aanspraak op garantie af te wijzen. In de garantieperiode kun je het onderhoud daarom het beste aan de dealer overlaten waar jouw vouwwagen is aangeschaft.

Leestip:  Naast elektrificatie ook biobrandstoffen, E-fuels en waterstof nodig

Website BOVAG

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in