De Oerol 2017 camping de Kooi Terschelling

Camping de Kooi is zeer fraai gelegen op het Waddeneiland Terschelling tussen de dorpen Midsland en West-Terschelling, aan de voet van het twintig meter hoge Arjensduin. De camping ligt centraal op het eiland. De dorpen, het strand en het wad zijn goed per fiets te bereiken. Het kampeerterrein ligt rustig en ruim temidden van bos en duin, naast een duinmeertje waarin gezwommen kan worden en grenst aan het natuurmonument ‘De Kooibosjes’. Kampeerplaatsen zijn er van zeer knus en beschut tot weids met veel speelruimte.

Camping
Camping de Kooi is de meest centrale camping tijdens Oerol. Met een gezellig eetcafe voor ontbijt, lunch en avondeten. s’ Avonds gaan de stoelen eruit en wordt het nog tot laat erg gezellig met diverse DJ’s en acts. En voor degenen die niet met een lege maag naar de tent willen is de bekende Kooiburger (met eilander rundvlees),  tot laat te verkrijgen.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie

Oeral
Het thema van 2016 was: ‘Sense of place’. Tijdens dit tiendaagse culturele festival dient het gehele eiland als podium voor theater, kunst en muziek. Er zijn twee festivalterreinen; het betonningsterrein in West en de Westerkeyn in Midsland Noord. De camping met eetcafé ligt centraal tussen deze twee locaties.  Camping de Kooi is dé Oerolcamping voor oudere jongeren en jongere ouderen.
Voor meer informatie over het Oerolfestival kijkt u op oerol.nl.

Tijdens Oerol verzorgen de rijwielverhuurbedrijven gratis het bagagevervoer naar en van de camping. Bij aankomst op het eiland huurt u een fiets op de haven en de betreffende verhuurder brengt uw bagage naar de camping. Op de dag van vertrek wordt de bagage weer opgehaald en naar de haven gebracht. U dient er zelf voor te zorgen dat uw bagage op de boot komt. Vraag uw rijwielverhuurder naar de mogelijkheden.

Omgeving en ligging
Camping de Kooi ligt centraal op het eiland op 4,5 km afstand van West-Terschelling, 2 km van Midsland en tien minuten fietsen van strand en wad. De camping ligt aan de voet van het twintig meter hoge Arjensduin vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. De camping grenst aan natuurmonument ‘De Kooibosjes’`en aan het duinmeertje van Hee waarin gezwommen kan worden. Er is hier ook een ondiepe kant afgebakend met ballenlijn waar de kleine kinderen lekker kunnen spelen.

Leestip:  Faciliteiten die niet kunnen ontbreken op de camping

Vanaf 1 oktober 2016 weer te boeken, voor Oerol 2017

Website De Kooi

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in