NKC parkeert probleemmotor op stoep

Camperclub NKC legde vanmiddag demonstratief een exemplaar van de 2.2 TDCi probleemmotor neer bij het hoofdkantoor van Ford Nederland. Ook overhandigde de belangenvereniging voor camperaars een petitie met bijna 750 handtekeningen. Met de actie maakt de NKC duidelijk dat de maat vol is.

NKC-directeur Stan Stolwerk: “Ford houdt de gedupeerden al twee jaar aan het lijntje. We brengen dit probleemgeval nu terug naar de fabrikant. De bal ligt bij Ford.”

Bij de overhandiging van de motor en de petitie was een aantal van de gedupeerde camperaars aanwezig. Eric Bertrand, één van hen: “Bij Ford kunnen ze heel goed sjoelen, ze schuiven alles weg. Ford gaat hier echt heel slecht mee om.”

Ford, fabrikant van een motorserie die al bij lage kilometerstanden problemen geeft, beloofde gedupeerde camperaars voor 1 april jongstleden een oplossing te bieden. Keer op keer kwam het concern met een nieuwe datum, maar niet met de beloofde concrete regeling. In de zomer van 2015 startte de NKC een dossier, waarna bijna honderd eigenaren van een kapotte Ford Transitcamper met een 2.2TDCi motor zich meldden.

“We zitten nu een jaar met elkaar om de tafel en nog steeds laat Ford de gedupeerden in de kou staan. Hiermee laat de fabrikant zien een onwelwillende en ongeloofwaardige partij te zijn,” aldus Stolwerk. Een andere aanwezige gedupeerde, Martin Leferink, voegt toe: “De NKC heeft onze belangen goed vertegenwoordigd, maar we hebben te maken met een bedrijf dat echt niet wil.”

Leestip:  De essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin

Sinds het najaar van 2016 spreekt Ford van een coulanceregeling, waarbij gedupeerden tegen een gereduceerd tarief een test kunnen laten doen bij een Forddealer. Onderdeel is een controle van de verstuivers, die volgens Ford bij een gecertificeerd bedrijf moet plaatsvinden. De NKC bereiken berichten dat Forddealers klanten nog steeds verwijzen naar niet-gecertificeerde bedrijven. Stolwerk: “Blijkbaar heeft Ford haar dealers dus niet op de hoogte gebracht van deze zogenaamde regeling. Ford laat mensen dus betalen voor een test die niet eens volgens haar eigen regels verloopt.”

Zaterdag besteedt het consumentenprogramma Kassa om 19.05 uur op NPO1 aandacht aan de kwestie. Vorig jaar bracht het programma een technisch onderzoek van de motor in beeld en nu dus de overhandiging van ditzelfde motorblok. NKC-directeur Stolwerk is aanwezig en ook Ford is uitgenodigd.

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen

Europa’s grootste camperclub, behartigt de belangen van bijna 50.000 Nederlandse leden. De NKC biedt o.a. verzekeringen, reizen en diverse mediakanalen waaronder het magazine Kampeerauto. Met het internationale platform Campercontact.com faciliteert NKC ruim 300.000 Europese camperaars in hun zoektocht naar de ideale overnachtingsplaats. Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.nkc.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in