NKC lanceert duurzaamheidsprogramma

Onder de naam Beter op reis lanceert de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) haar duurzaamheidsprogramma, met dit jaar onder meer twee webinars en een congres.

Op tal van terreinen is de samenleving aan het verduurzamen en dat gaat ook niet voorbij aan de wereld van de camperaar. Uit onderzoek van de NKC blijkt dat meer dan de helft van de camperaars zich zorgen maakt over de toekomst van het camperen. Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “Hoe kunnen we er voor zorgen dat niet alleen wij maar ook de camperaars van de toekomst nog met hun favoriete kampeermiddel op pad kunnen? En dat die reiservaring nog van dezelfde kwaliteit is als nu, met: mooie natuur, interessante bezienswaardigheden, cultuur en regionale tradities. Kortom, hoe gaan we beter op reis?” Dat is een vraag die de NKC als belangenbehartiger van de camperaar bezig houdt. De NKC wil het onderwerp onderzoeken en ter sprake brengen en een sparringpartner zijn voor de camperbranche. Om dit aan te jagen is sinds januari 2021 Gerben Hardeman in dienst getreden als programmaleider duurzaamheid.

Leestip:  NKC pleit voor camperaars in Brussel
Drie evenementen

Concreet staan er nu drie evenementen op de agenda voor 2021. De NKC trapt af met twee webinars (22 april en 1 juli) waarin over duurzaam camperen gesproken wordt. Het eerste webinar is vooral gericht op de camperaar en wat hij zelf kan doen, terwijl het tweede webinar inzoomt op de camperbranche. Tijdens het najaarscongres Beter op (camper)reis is er ruimte voor debat en brengt de NKC camperaar, fabrikanten en politiek met elkaar in gesprek. Op de pagina www.nkc.nl/beteropreis wordt meer informatie gegeven over het duurzaamheidsprogramma en wat de NKC zelf doet aan duurzaamheid.

NKC-webinar De camperaar: op weg naar beter
22 april
Tijdens het webinar gaat gespreksleider Monique Verhoef in gesprek met uiteenlopende gasten over duurzaam camperen. De vraag wat de camperaar zelf kan doen staat centraal. Gasten zijn onder anderen klimaatexpert Helga van Leur en Vincent van Maurik over duurzame brandstoffen en wordt er gesproken over de Nederlandse elektrische camper. Aanmelden kan via www.nkc.nl/beteropreis

Leestip:  Automobiliteit eenzijdig belast in nieuwe klimaatplannen
Over de NKC

De NKC is met 60 duizend leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, de app Campercontact, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in