Nieuwtjes en feitjes van het Frans kwaliteitsmerk Rapido

De firma RAPIDO is in 1948 ontstaan uit de creatieve geest van Constant ROUSSEAU, een meubelmaker die was verknocht aan dit edele materiaal en dagelijks met houtsoorten werkte. Voor zijn eigen vakantie ontwerpt en vervaardigt hij in 1961 een vouwcaravan van stof op een chassis, die de rest van het jaar dienst kan doen als gewone aanhanger.

Dezelfde passie al 3 generaties lang

Pierre ROUSSEAU komt in 1976 in het bedrijf van zijn vader werken. Deze begint al heel snel met het ontwerpen van campers. Het eerste model ziet het daglicht in 1983 en wordt Randonneur 410 gedoopt. In 2014 treedt Nicolas ROUSSEAU in de voetsporen van zijn vader Pierre en wordt commercieel manager. De passie voor het product heeft de derde generatie weten te bekoren.

Leestip:  Dethleffs XL Family A7872-2: met een zee aan ruimte
Een europese groep, de Franse savoir-faire, een familiebedrijf

rapido logoRAPIDO is een Frans kwaliteitsmerk, uitgegroeid tot een Europese groep, die marktleider is in het topsegment voor campers. De RAPIDO Groep heeft zich verder uitgebreid met de merken ESTEREL (1993), mobilhomes van RAPIDHOME (1998), FLEURETTE (2005), ITINEO (2006), CAMPEREVE (2009), WESTFALIA (2010), DREAMER (2014), P.L.A./GIOTTILINE (2016), WILDAX (2017) en STYLEVAN (2017). Ondanks hun omvang zijn ze nog steeds een familiebedrijf waar met zorg voor detail nog altijd op ambachtelijke wijze gewerkt wordt.

*De 3 figuren uit het RAPIDO logo staan voor de 3 generaties van de familie ROUSSEAU.

Nieuwtjes

Hun nieuwe serie M is geïnspireerd op hun mooiste modellen en luidt de comeback in van de MERCEDES Sprinter bij RAPIDO.

rapido al-ko chassis

Deze serie is beschikbaar in twee indelingen, met XXL bed en lits-jumeaux, en zal je verrassen met zijn premium uitrustingen en karakteristieke stijl. Een strakke en kenmerkende voorkant, een exclusief interieur en een dashboard zoals in een auto. Met de Serie M reist je als een ster.

Leestip:  Hobby Optima Ontour Edition F V65 GE op Fiat met veel extra’s

Wil je alles weten over Rapido of de nieuwe modellen? kijk dan op de website van Rapido

 4/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in