Nederland Fietsland; maar kijk eens bij onze zuiderburen

Marica van der Meer staat bekend als een veelzijdig mens en een productieve schrijver. Hoewel ze in Workum (Friesland) haar thuisbasis heeft is ze vaker buiten- dan binnen Nederland te vinden. Ze is succesvol met boeken over haar reisverhalen, met reisgidsen en met fietsroutes door Nederland. Nu verlegt ze een grens door een prachtige fietsroute in België te beschrijven. De route begint in Nederland en eindigt in Nederland, maar tussendoor voert hij je langs de mooiste plaatsen in Vlaanderen.

Fietsen door BelgiëFietsen door België is met deze gids leuker dan ooit. De route brengt je in oude steden en voert door mooie natuurgebieden. Via Knokke-Heist fiets je naar Brugge met haar historische binnenstad, en langs de rivier de IJzer bereik je Ieper. De rivier de Leie, bekend van de vlasnijverheid, brengt je naar Kortrijk en verder richting Gent. Geniet van het uitzicht langs de Schelde op weg naar Antwerpen. Via Lier en Mechelen, door de uiterwaarden van de Nete en de Dijle, bereik je Brussel. Vanaf de universiteitsstad Leuven gaat het landschap glooien, parallel aan de oude spoorlijn fiets je naar Namen. Langs de Maas rijd je naar Luik om via Tongeren, de oudste stad van België, Bokrijk, Hasselt en Genk in Maastricht aan te komen.

Leestip:  Nieuw ANWB-boek: Het Allermooiste van Nederland

Dit boek biedt een unieke route en een bijzondere ervaring; in het zadel leer België op een verrassende manier kennen. Na het rijden van deze route kijk je met een nieuwe blik naar het land van onze zuiderburen.

Voor mensen die graag willen fietsen en buiten Nederland willen kijken is dit boek een aanrader. Met de uitneembare routekaarten, de GPS-tracks, de lijst met overnachtingsadressen en de prachtige fotografie is dit boek een waardige aanvulling voor de reeks fietsroutegidsen van Uitgeverij Elmar.

Fietsen door Vlaanderen Met een vleugje Wallonië

Dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht

212 pag. plus kleurenfoto’s| ingenaaid | Uitgeverij Elmar | €22.99 | ISBN 9789038929163

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in