Met de camper of caravan op winteravontuur in Zweden

Winterkamperen – Ga je op winteravontuur in Zweden, dan kun je natuurlijk ook prima je eigen huisje meenemen: voor caravans en campers zijn er diverse mogelijkheden. Overnacht op een van de vele wintercampings in Zweden.

Steeds meer mensen ontdekken het ‘winterkamperen’ in Zweden. Skiën vanuit je eigen caravan of camper wint jaarlijks aan populariteit. In heel Zweden zijn 160 campings die het hele jaar open zijn, waarvan 50 in een skigebied. Populaire campingplekken bij skipistes zijn Kläppens Camping in Sälen en Bjursås Stugby Camping nabij Falun.

Met je caravan of camper

De meeste moderne caravans en campers hebben alles wat de wintersporter nodig heeft om een leuke vakantie in de sneeuw te hebben: goede isolatie, verwarming en verder alle comfort van je eigen vakantiehuisje op wielen. Check altijd goed of je caravan of camper technisch in orde is voor de kou en of de camping van je keuze goed bereikbaar is.

Huur een stuga

Veel wintercampings verhuren ook stuga’s: deze zijn goed verwarmd en in de meeste huisjes vind je vloerverwarming en een speciale kast om de wintersportkleding te drogen.

Leestip:  anwb: Vakantie blijft ook dit jaar belangrijk
Winter campings

De campings in Zweden die winterkamperen aanbieden zijn lid van brancheorganisatie SCR. SCR heeft in totaal 450 campings, waaronder een flink aantal met Nederlandse eigenaren. De volledige lijst van wintercampings is te vinden op de website van SCR Swedish Camping.

Over Visitsweden

Even praktisch: waar moet je allemaal aan denken voordat je op vakantie gaat naar Zweden? Een overzicht van de belangrijkste zaken: de reis naar Zweden, reisdocumenten, geldzaken en gezondheidszorg. Meer weten? Website Visitsweden: visitsweden.nl

 3.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in