Kip bestaat 85 jaar en dat vieren ze

Kip bestaat 85 jaar en dat vieren ze met 85 genummerde jubileum modellen! Naast de exclusiviteit zitten de 85 jaar jubileum modellen vol opties en voordeel. Zo zijn de jubileum modellen naast een De Waard luifel standaard voorzien van een houten design interieur, een 2 meter lengtebed en uiteraard zonnepanelen.

Naast de unieke jubileum kleurstellingen zijn de 85 modellen te herkennen aan het speciaal ontwikkeld 85 jaar Kip jubileum logo. Hiermee is het oorspronkelijk logo van de jaren 30, ontwikkeld door oprichter Jan Kip, weer in ere hersteld.

Kom de jubileum modellen zelf bewonderen in de Kip Flagship Store in Hoogeveen.

Kip Caravan door de jaren heen

Het begin
Jan Kip start in 1934 een carrosseriebedrijf in Hoogeveen. In 1947 bouwt hij voor eigen gebruik zijn eerste kampeerwagen. Vanwege de grote particuliere belangstelling kunnen er in het jaar erop twintig stuks geproduceerd worden. Een aantal gaat in de verhuur en de rest wordt verkocht. In 1949 komen de eerste standaard Kip Caravans uit productie, die eind jaren 50 voornamelijk per vrachtwagen naar de dealers worden getransporteerd.

Kip Kuiken

In 1954 verschijnt er een nieuw en uniek exemplaar: het ‘Kuiken’, een kleine kampeerwagen met een opvallende achterklep. Het succes van het Kip Kuiken krijgt een logisch vervolg, onder de namen Kip Leghorn, en Kip Wyandotte. Een nieuw, nog kleiner type kampeerwagen krijgt de naam ‘Krielkip’. Het model valt vooral op door het hefdak dat afgesloten wordt met oranje kleurig doek. De basis van dit ontwerp wordt jaren later opnieuw gebruikt bij het ontwikkelen van de nog immer succesvolle Kip Kompakt.

Leestip:  Verkoop nieuwe caravans groeit 11,5 procent in eerste kwartaal
Verhuizing naar Hoogeveen

In 1961 besluit Jan Kip zijn bedrijf te verhuizen naar een groter stuk grond op het industrieterrein in Hoogeveen. De productie van de caravans bleef gestaag stijgen naar een in 1971 opmerkelijk aantal van maar liefst 10.000 caravans. Na een aantal overnames van buitenlandse bedrijven wordt er in 1981 een nieuwe koers bepaald en gaat Kip weer zelfstandig verder. Kip gaat zich vanaf dat moment richten op ‘de top van de markt’. Kwaliteitscaravans die zich onderscheiden door vormgeving, techniek en hoogwaardig toegepaste materialen. Wist u dat er alleen al in Nederland 35.000 Kip Caravans geregistreerd staan en in gebruik zijn, waarvan 26% ouder dan 20 jaar. Dat zegt toch wel iets over de kwaliteit van een Kip product!

Wil je alles weten over Kip kijk eens op de website.

Leestip:  Watertank en waterleiding van caravan/camper reinigen
 3.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in