Kamperen in winter wonderland

De verstilde natuur; de rust op de camping; in de ochtend een laagje rijp op je tent en ’s avonds een vuurtje en chocolademelk om warm te blijven: steeds meer mensen ontdekken de romantiek van het winterkamperen.

“Kamperen in de winter is een bijzondere ervaring. Het is extra rustig, soms heb je zelfs het hele terrein voor jezelf. De natuur is anders, stiller, maar nog altijd prachtig. Je komt gegarandeerd tot rust.”

Aan het woord is Marieke Sieslieng, secretaris van Het Hallse Hull in Eerbeek. Het Hallse Hull is een van de Nivon natuurkampeerterreinen die het hele jaar open blijft. Op drie velden kunnen campers en caravans staan, een veld blijft speciaal gereserveerd voor tenten. Sieslieng ziet al een paar jaar een stijgende lijn in het aantal aanmeldingen voor een winterkampeerplek.

Leestip:  Dormio start ontwikkeling luxe resort in Tirol

NivonWinterkamperen_Credits_Nivon-Laura-Hemmer1

Ook natuurkampeerorganisatie De Groene Koepel beaamt dat winterkamperen steeds meer ‘in schwung’ komt bij mensen die houden van het echte outdoorgevoel: “De rust, ruimte en vrijheid van in de natuur zijn… Het past binnen een behoefte om de hectiek van de alledag even te ontvluchten. Het is echt avontuurlijk, maar toch gewoon dichtbij huis en relatief eenvoudig te regelen!”

Kampeerders die Het Groene Boekje aanschaffen zijn over het algemeen mensen die voor de rust, ruimte, vrijheid en natuur gaan, gericht op het echte outdoor-gevoel. Daar past het winterkamperen natuurlijk ook bij. Het is echt avontuurlijk, maar toch gewoon dichtbij huis en relatief eenvoudig te regelen!”

NivonWinterkamperen_Credits_Nivon-Bas-Wetter-2

Koud? Ach. “Met een geschikte uitrusting en goede voorbereiding is de kou zo bedwongen.” Om warm te blijven staan er vuurkorven op het terrein en er is bovendien een overdekte slechtweerruimte. Het sanitairgebouw wordt vorstvrij gehouden en douchen kan in het aangrenzende ABK-huis.

Leestip:  Aanmelden Dieselclaim nog mogelijk

NivonWinterkamperen

Kom winterkamperen uitproberen!

Nog niet helemaal overtuigd? Nivon nodigt je uit om winterkamperen uit te proberen tijdens het weekend van 13 t/m 15 december. Zet je tent op bij het Hallse Hull, wij zorgen voor twee warme winterse maaltijden, een knusse plek om op te warmen, wat winterse goodies en, voor wie wil, een stevige winterse boswandeling met een IVN-gids.

Deelnemers ontvangen vooraf een paklijst en survivaltips om warm te blijven. Verder krijgt het weekend een hoog Nivon-achtig ‘do it yourself’-gehalte: het staat iedereen vrij een activiteit te bedenken en/ of te organiseren, en om daar wel of niet aan mee te doen. Ochtendyoga? Wandelen? Broodjes bakken boven het kampvuur? Kan allemaal. Liever rustig een boek lezen in de verwarmde yurt? Ook prima.

Aanmelden kan via http://www.nivon-wintercamping.nl/aanmelden

Leestip:  Camping Le Caussanel aan de oevers van het meer van Pareloup

Meer info: http://www.nivon-winterkamperen.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in