Het eerste jaar van een camping avontuur

Het klinkt leuk, je eigen camping hebben en beheren maar er blijkt toch (veel) meer bij te komen kijken dan je als enthousiaste kampeerder denkt.

Vooral zo een eerste seizoen is lastig want veel hangt af van de bezetting. Tussen de vakanties en feestdagen door was het té rustig om alles open te houden. Want dan moet er altijd iemand zijn en ook het sanitair moet bijgehouden worden. Om die reden hebben ze nu ook besloten volgend jaar wel een club van +/- 20 seizoenplaatsen te verdelen onder vrienden en bekenden. Dan is er altijd wel iemand en kan de schoonmaak ook doorlopen.

Van dichtbij heb ik afgelopen jaar de ondernemers gevolgd die Camping Dijk en Meer (te Andijk) nieuw leven in hebben geblazen. Een middelgrote camping met 140 plekken aan de IJsselmeerdijk. Zo af en toe hielp ik mee, zowel fysiek als met ideeën en ik deed veel marketing. Wat me opviel is dat er van alle kanten veel positiefs op ons af kwam. De regionale kranten plaatsen stukjes, de radio kwam langs, online was er aandacht, ect. Dit konden we goed gebruiken want halverwege de zomer kwam het verdrietige nieuws dat Chris de oudste compagnon longkanker heeft en zodoende veel minder kon doen en uiteindelijk helemaal moest stoppen. Vanuit alle hoeken en gaten kwamen opeens hulptroepen. Twee bekenden sprongen bij als beheerder en zo was er op de valreep toch nog een goed team om de zomerdrukte op te vangen.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Camping dijk meer 1

Waar we het veel over hadden is welk soort kampeerders wil je trekken? Voorheen was het een camping met enkel jaarplaatsen, het was de camping van huisjespark het Grootslag. Nu staat de camping op zichzelf, wat ze in ieder geval niet willen is enkel seizoensplekken en bijbehorende volgebouwde plekken. Het mooie groene terrein moet zichtbaar blijven met een leuke mix van tijdelijk en vaste mensen. Het eerste jaar dus geen seizoensplaatsen. Volgend jaar een beperkt aantal als proef.

Wat ze ook meer willen gaan doen is een programma voor campinggasten in de zomer. Zo was er in de zomer een dancing avond (die helaas wat tegen viel qua bezoekers) en een survivalweekend voor kinderen (een doorslaand succes). Volgend seizoen willen we meer leuks doen op de camping, we denken dan aan, kookworkshops, houtbewerken, schilderen, muziek maken, verhalen rondom het vuur en natuurlijk blijven de vaste pizza avonden.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater

Dijk Meer

Als je leuke ideeën hebt voor workshops of geef je zelf workshops schroom dan niet, alle ideeën zijn welkom! (mail ze naar info@campingdijkenmeer.nl)

Een indruk van camping Dijk en Meer op hun website

 5/5 (6)

Wat is je waardering?

2 REACTIES

  1. Wat mij vooral opviel, als campinggast in dit eerste jaar, was de passie waarmee de camping werd opgezet, vol creatieve ideën en vooral dat enorme gevoel van gastvrijheid, waardoor je je gelijk thuis voelt. De prachtige omgeving, grote groene kampeerplekken en gezellige open plek, waar je altijd terecht kon om te schuilen voor hitte of regen maakte het echt meer dan compleet. Wij zijn in elk geval fan en komen komend jaar zéker kamperen bij Dijk & Meer!

  2. De grote open plekken en kindvriendelijkheid zorgden ervoor dat ik met veel plezier heb gekampeerd bij camping Dijk & Meer. De oude tram en circuswagen zorgen voor een gezellige sfeer. We hebben meegedaan aan een pizza avond die georganiseerd werd door de campinghouders. De pizza’s maakte we zelf aan grote tafels en werden gebakken in pizza ovens. Bij het kampvuur hebben de kinderen stokbroden en marshmallows gebakken. Het is een fijne camping om een paar dagen te blijven hangen.Wil je zwemmen, dan kan dat in het binnenbad van de Grootslag of je huurt een fiets en fietst naar de vooroever een paar km verderop. In de buurt is een steigertje waar je vanaf kan klimmen en het IJsselmeer in kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in