Evenementen branche organiseren een unieke pop-up camping

Stilliggende bedrijven uit de evenementen branche organiseren een unieke pop-up camping.

Nieuw en verfrissend: kamperen met festival allure in een nieuwe wereld volgens het ‘nieuwe normaal’. Creatieve breinen uit de festival wereld kwamen tot een uniek concept. Camping de Wereld is een pop-up camping, mogelijk gemaakt door ondernemers en materialen uit de evenementenbranche. Op deze exclusieve camping worden alle richtlijnen van het RIVM met uiterste zorg gewaarborgd. Van vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 4 september kan je avontuurlijk overnachten in een prachtig natuurgebied vlakbij Nijmegen.

Creatief ondernemen

In Nederland worden jaarlijks zo’n 1.000 festivals georganiseerd, maar wat kun je als organisator van evenementen doen nu deze gecanceld zijn vanwege het Corona virus? Wat doe je als alles stil ligt? Dan kun je bij de pakken neerzitten of gaan brainstormen. Diederik Walther, eigenaar van BB Producties en Organisatie, is producent van Festival op ’t Eiland en betrokken bij o.a. Zwarte Cross, Concert at Sea, Paaspop, zag de afgelopen maanden zijn agenda steeds leger raken. Hij zocht zijn collega’s uit de evenementenbranche op om samen een nieuwe invulling te geven aan de zomer. “We verwachten dat er deze zomer nog niet veel gereisd gaat worden naar het buitenland en dat veel gezinnen in Nederland een veilige vakantie willen vieren. Er zal daarom een tekort aan kampeergelegenheid met eigen sanitaire voorzieningen zijn in Nederland”, aldus initiatiefnemer Diederik Walther.

Leestip:  Vakantieganger wil tot 10% meer betalen
Camping de Wereld

Gelegen in de bossen van de Overasseltse en Hatertse Vennen, onder de rook van Nijmegen, ligt een fantastisch verscholen vakantieoord. In de directe omgeving bevinden zich diverse natuurgebieden, wandelroutes, fietspaden, mogelijkheden tot watersport en kinderactiviteiten. Camping de Wereld is een weids opgezette familiecamping met ca. 50 comfortabel ingerichte tipi’s en yurts met meer dan voldoende afstand en eigen plek bij je tent. “Het unieke aan dit plan is dat elke tent een eigen toilet- en douchevoorziening heeft. Het kampeerterrein zal aan alle dan geldende richtlijnen van het RIVM voldoen in de nieuwe 1,5m samenleving”, vervolgt Walther. “Er zal een camping burgemeester zijn die
deze regels handhaaft”. Tenslotte worden de tenten vernoemd naar een land, stad of eiland in het buitenland, zodat er deze zomer niet ver gereisd hoeft te worden om je toch in het buitenland te wanen.

Leestip:  LEAVV Zet Duurzaam Kamperen op de Kaart
Support your locals

Partners uit de festival wereld die de camping samen realiseren:
Bosjuweel tipi verhuur, TWT-douche en toilet verhuur, Varweg stroomvoorziening, Layhgo stage design en deco, De Haas verhuur van meubilair, Alert beveiliging, De Markies tentenverhuur, Divaco golfkar verhuur, De Schoenfabriek creatief buro, Event Engineers internet, Mateco verhuur van heftrucks, Scoutingkampeerterrein St. Walrick, Splitrock Media, BB productie en organisatie.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in