Een Kroatisch winterwonderland

Hoewel veel mensen Kroatië uitsluitend associëren met zon en zee, is er een heel andere kant die je waarschijnlijk nog niet kent: het Kroatische winterwonderland.

Sprookjesachtige festiviteiten, gezellige straatjes en schilderachtige winterse natuur vullen je met warmte op de koude winterdagen. We delen graag wat meer over winters Kroatië met je. En natuurlijk maken we ook meteen van de gelegenheid gebruik om je hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2023 te wensen!

Kunst in de natuur

Het ijs en de sneeuw zorgen ervoor dat de toch al mooie Kroatische natuur in een waar kunstwerk verandert. De rivieren van de Plitvicemeren zijn bevroren en krijgen een magische aanblik, alsof je zo het decor van Frozen in bent gelopen. Olaf, ben je daar?!

Het beste uitzicht heb je op 1594 meter hoogte vanaf de Zavižan, gelegen in de bergachtige regio Lika. In deze omgeving kun je terecht voor tal van winterse activiteiten, van skiën tot sneeuwschoenwandelen. In dezelfde regio vindt je in Brinje het kasteel van Sokolac, wat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen, helemaal als het bedekt is met een laagje sneeuw.

Leestip:  Wintervakantie Franse Alpen – 6x duurzaam in La Plagne

het kasteel van Sokolac

Carnaval in Rijeka

Zin in een hartverwarmend feestje? Zorg dan dat je tussen 17 januari en 22 februari in Rijeka bent voor de viering van het jaarlijkse carnaval. Deze periode staat ook wel bekend als het vijfde seizoen van de stad en zit tjokvol met vrolijkheid, kleur en verklede, feestvierende mensen. Het carnaval in Rijeka is niet alleen een van de bekendste in Europa, maar ook een van de vrolijkste vieringen ter wereld! De festiviteiten kennen een lange geschiedenis en veel tradities worden nog ieder jaar in ere gehouden. Het hoogtepunt van het carnaval is de jaarlijkse carnavalsoptocht, die plaatsvindt op de zondag voor aswoensdag, dit keer op 19 februari.

Carnaval in Rijeka

Ook voor wie niet van kou houdt

Ook voor wie de kou niet op prijs stelt, is Kroatië een hele fijne winterbestemming. Het Mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de temperaturen aan de kust en op de eilandenaangenaam blijft. En het strand, de zilte zeelucht en fotogenieke kuststadjes doen natuurlijk het hele jaar door goed. Geniet op het strand van het zachte winterzonnetje en maak in de avonduren in de gezellig verlichtte steden kennis met alle lokale lekkernijen uit de Kroatische keuken.

Leestip:  6 Van de leukste uitjes in het Hart van Drenthe
fotogenieke kuststadjes lokale lekkernijen
 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in