De voordelen van kamperen in de herfstmaanden

Als de zomer weer voorbij is dan gaat bij veel mensen de kampeeruitrusting weer naar zolder – en dat is doodzonde! Want kamperen in de herfst is niet alleen mooi, maar kan ook erg fijn en gezellig zijn. We hebben een aantal redenen waarom het kamperen in de herfst zeker de moeite waard is.

 

Genieten van de natuur

Kamperen in de herfst zorgt ervoor dat je genoeg moois hebt om te zien. Natuurlijk is al het ontluikend groen tijdens de lente al mooi en de zomer heeft ook wel een bepaalde charme, maar qua kleuren is de herfst misschien wel het mooiste seizoen om buiten te zijn. De bladeren vallen langzaam van de bomen en hebben honderden verschillende tinten groen, geel, oranje en rood.

Op die manier is het leuk om het bos in te trekken en daar beukennootjes, eikeltjes en herfstbladeren te verzamelen voor een herfststukje.

Het is lekker rustig

Vergeleken met het hoogseizoen is een camping in de herfstmaanden stukken rustiger. Dat betekent dat je minder lang hoeft te wachten op jouw versgebakken broodjes en ook dat er minder rijen zijn bij de openbare douches en toiletten. Omdat er feitelijk minder animo is voor het kamperen in de herfst is het laagseizoen ook vaak een stuk goedkoper. Niet alle campings zijn rond de herfst open, maar de campings die wel open zijn blijken vaak een stuk rustiger.

Leestip:  La Maison Des Trois Grands omringd door schilderachtige dorpjes
Genieten van echte frisse lucht

Wanneer je kampeert in koud weer zul je het snel merken, de lucht die je inademt is anders. De lucht voelt tijdens de herfst helder en fris aan. Vooral als het net iets kouder is dan merk je al snel hoe jouw lichaam reageert op deze frisse lucht. En mocht het toch iets kouder zijn? Dan is het later alleen maar lekkerder om te genieten van een warme kop koffie, chocolademelk of van een stevige soep.

Knus en gezellig

Tegen de avond kan het flink afkoelen. Met een warme trui en goede slaapzak is het ook mogelijk om gewoon in jouw eigen caravan of tent te camperen. Het is wel uitermate gezellig om in de avond samen rond het kampvuur te zitten, wat warms te drinken en samen marshmallows roosteren.

Leestip:  8 op de 10 verkeerdeelnemers verblind door voertuigverlichting

Kamperen in slaapzakken

Je kunt zo de mooiste foto’s nemen

Misschien is dit niet voor iedereen relevant, maar als je van mooie foto’s houdt van is herfstlicht echt niet te missen. In tegenstelling tot andere seizoenen hoeft je niet te wachten tot zonsopkomst of zonsondergang voordat je het beste licht voor foto’s krijgt. Combineer het licht met de eerdergenoemde kleuren en je hebt echt een omgeving waarin zelfs een amateurfotograaf moeiteloos mooie foto’s kan nemen.

Er zijn luxere opties mogelijk

Ga je met jongeren kinderen kamperen? Dan zijn er altijd nog campings beschikbaar met overdekte campingfaciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een binnenzwembad of een indoorspeeltuin. Als het weer dan toch even iets tegenvalt dan kun je altijd nog binnen genieten.

Nog een paar tips

Om af te sluiten nog een paar tips om het kamperen in de herfst zo prettig mogelijk te maken.

  • Kijk of de camping wel geopend is – er zijn campings die rond september al voor het jaar dichtgaan
  • Veel warme dranken drinken – chocolademelk, thee of koffie zijn niet alleen gezellig om samen te drinken, maar ze houden je ook nog lekker warm
  • Een goede slaapzak – Zorg ervoor dat je een slaapzak hebt die kan tegen de koudere nacht. Om de nacht goed warm door te komen is het handig om ook wat extra bescherming te hebben tegen de koude ondergrond
  • Warme kleding – Neme vooral veel warme kleding mee. Laagjes zijn fijn en de temperatuur kan snel dalen
Leestip:  2023 gunstiger voor autokoper
 4.2/5 (5)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in