Caravan Salon breekt opnieuw records

De afgelopen tien dagen klopte op CARAVAN SALON in Düsseldorf het hart van de caravaning-branche. ‘s Werelds grootste beurs voor campers en caravans wist het topresultaat van het voorgaande jaar opnieuw duidelijk te overtreffen en sloot af met een nieuw record.

Caravaning-enthousiasme

zorgt voor uitstekende stemming op het beursterrein van Düsseldorf ’s Werelds grootste beurs voor campers en caravans wist het topresultaat van het voorgaande jaar opnieuw duidelijk te overtreffen en sloot af met een nieuw record. “CARAVAN SALON 2019 was een uitstekend evenement met tevreden bezoekers en exposanten, uitstekende verkoopcijfers en een geweldige stemming op het gehele beursterrein.

Het aantal van meer dan 268.000 bezoekers (2018: 250.211) heeft onze verwachtingen als organisator, en vooral die van de exposanten, meer dan waargemaakt. Daarmee is ons evenement niet alleen de best bezochte beurs voor de caravaning-branche, maar ook de best bezochte vrijetijds- en vakantiebeurs van Europa,” vat Wolfram N. Diener, directeur van Messe Düsseldorf GmbH het samen. Vooral tijdens de beide weekenden was er een grote toestroom van bezoekers.

Leestip:  Vakantiepark De Krim op Texel kiest voor smart grid

Ook het Caravan Center, de grote staplaats op parkeerplaats 1, was gedurende de gehele beurslooptijd volgeboekt. “CARAVAN SALON groeit continu en onderstreept haar grote relevantie voor de branche als levendig businessplatform en tegelijkertijd als belevingswereld voor het hele gezin. Het is niet alleen de veelzijdigheid aan voertuigen en producten die CARAVAN SALON haar unieke karakter geeft; de bezoekers zien in Düsseldorf de nieuwste stand van zaken op het gebied van techniek en ontwikkeling voor de caravaning-branche, met alle actuele thema’s, innovaties en visies voor de komende jaren,” zegt Diener.

Het gezamenlijke concept van de exposanten, de Caravaning Industrie Verband (CIVD) en de beursorganisatie in Düsseldorf heeft zich wederom bewezen. CIVD-president Hermann Pfaff is eveneens uitermate tevreden met het verloop van de beurs: CARAVAN SALON bevestigt met een recordaantal bezoekers en uitstekende verkoopcijfers de fantastische algemene stemming binnen de caravaning-branche. De sfeer in de hallen, zowel onder exposanten als onder bezoekers, was uitstekend.” Wat ook zeer positief was, was het groot aantal innovaties, wereldpremières en voertuigstudies. “De hier gepresenteerde nieuwe materialen, de verschillende aandrijvingsopties en oplossingen op het gebied van 2 gewichtsreducering, laten zien dat de branche zich intensief met veel thema’s van de toekomst bezighoudt,” vult Pfaff aan.

Leestip:  5 Tips voor een Zomervakantie in Nederland

Caravan19

Naast de volle orderboeken hebben we over het algemeen een grote dynamiek in de gehele branche kunnen constateren. De beurs in Düsseldorf is het belangrijkste platform voor internationale vaklieden uit de branche alsmede experts, die hier van gedachte kunnen wisselen en contacten kunnen leggen. De begeleidende conferenties en evenementen rondom de thema’s mobiliteit en infrastructuur bevestigen de positie van CARAVAN SALON als ’s werelds grootste toonaangevende beurs. In totaal presenteerden 645 exposanten uit 31 landen hun innovaties en actuele modellen in 13 hallen en op het buitenterrein. Op meer dan 214.000 vierkante meter werden rond de 2.100 vrijetijdsvoertuigen getoond, en verder toebehoren, technische uitrusting, uitbouwdelen, voortenten en mobiele woningen. Daarnaast was er een presentatie van campingplaatsen, staplaatsen voor campers en reisbestemmingen. Ook de exposanten van CARAVAN SALON waren zeer tevreden over het verloop van de beurs en meldden uitstekende verkoopcijfers.

Leestip:  Andere landen, andere regels en boetes

De 59ste CARAVAN SALON Düsseldorf vindt van 28 augustus (vakbezoekers- en mediadag) tot en met 6 september 2020 plaats.

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in