Caravan of camper financieren: wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je een nieuwe camper of caravan koopt, dan kost dit je vaak veel geld. Dit bedrag moet je meestal in één keer betalen. Natuurlijk weet iedereen dat je dit het beste met je eigen spaargeld kunt doen. Toch zijn er ook andere manieren om jouw nieuwe camper of caravan te financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor op een rij.

Eigen spaargeld

Als je genoeg spaargeld hebt, dan is dit uiteraard de beste manier om jouw nieuwe camper of caravan te financieren. Het is wel belangrijk dat je altijd wat geld achter de hand houdt voor onvoorziene kosten. Geef dus niet al je spaargeld uit! Tip: heb je spaargeld, maar niet voldoende om de hele aankoop te financieren? Dan kun je overwegen om de aankoop van de caravan of camper met slechts een gedeelte van jouw spaargeld te betalen. Voor het overige bedrag kun je dan een lening afsluiten.

Persoonlijke lening

Wil jij geld lenen om een caravan of camper te kopen? Dan kun je het beste een persoonlijke lening afsluiten. Dit is een goede keuze als je eenmalig geld nodig hebt. Je krijgt het geleende bedrag in één keer op je bankrekening gestort. Dit bedrag betaal je de geldverstrekker terug in maandelijkse termijnen. De rente en de looptijd van de lening worden vooraf vastgesteld. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Het is mogelijk om tussentijds extra geld af te lossen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je een boeterente aan de geldverstrekker moet betalen, aangezien zij nu rente-inkomsten mislopen.

Doorlopend krediet

Naast een persoonlijke lening is het ook mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten. Dit kun je zien als een flexibele vorm van geld lenen. Je spreekt van tevoren een maximale bestedingsruimte af, ook wel kredietlimiet genoemd. Je kunt zelf weten wanneer je hiervan geld opneemt. Maandelijks los je een gedeelte af. Het is ook mogelijk om afgeloste bedragen weer opnieuw opnemen. Hierdoor staat de looptijd van de lening dus niet vast. Daarnaast is de rente variabel. Dat betekent dat het rentepercentage tijdens de looptijd kan dalen of stijgen. Deze lening is vooral geschikt voor mensen die (nog) niet weten hoeveel geld ze nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mensen die geld willen lenen voor de aankoop van een camper, maar ook voor de financiering van een wereldreis. Bij een (lange) reis weet je vaak niet van te voren hoe je reis gaat verlopen. Het is dan fijn om te weten dat je afgeloste bedragen opnieuw kan opnemen, mocht dat nodig zijn.

Camper of caravan leasen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een camper of caravan te leasen. Je ‘huurt’ dan een camper voor een maandelijks bedrag. Ook het onderhoud en de stalling van de camper zitten dan (meestal) bij de prijs inbegrepen. Een nadeel van private lease is dat de caravan niet jouw eigendom is. Je zal de caravan dus uiteindelijk weer moeten inleveren. Soms is het mogelijk om de camper of caravan aan het einde van het leasecontract over te kopen van de leasemaatschappij.

 2.7/5 (3)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in