Camping Les Ripettes

Camping Les Ripettes is een mooie, bloemrijke en rustige camping aan de zuidoostelijke rand van Bourgondië, op 20 minuten van de snelwegen. Tussen Dijon en Lyon en op ongeveer 25 km. noord van Macon, op 800 km. van Utrecht.

Dit wijngebied van Frankrijk, dat beroemd is voor de originele Chardonnay en Beaujolais wijnen, is een prachtig gebied om te bezoeken. Het glooiende landschap van Bresse, met de houten huizen en karakteristieke Saraceense schoorstenen en de met bloemen gesmukte dorpen, is vanaf de camping gemakkelijk te bereiken. Iets verderop, maar uitstekend geschikt voor dagtochten, ligt de Jura met diepe beboste dalen en spectaculaire watervallen en ook de steden Lyon en Dyon en zelfs Genève in Zwitserland.

Camping Les Ripettes

Op de camping hebben ze 54 vlakke en zeer ruime plaatsen (120 – 400m2), die zowel zon als schaduw bieden. Er zijn 2 toiletgebouwen met gratis warme douches, plaatsen voor de afwas en faciliteiten voor het wassen en drogen van kleding. Zij hebben ook faciliteiten voor bezoekers met een fysieke functiebeperking.

Leestip:  Camping Le Caussanel aan de oevers van het meer van Pareloup

Alle standplaatsen van de camping zijn uitgerust met de mogelijkheid tot aansluiting op elektriciteit (aansluiting optioneel). Verspreid over het terrein zijn tal van waterpunten aanwezig.

Hun camping is een plaats van ontdekking en uitwisseling waar iedereen bloeit in hun eigen tempo. Er is een zwembad, een speeltuin voor kleine kinderen en een grote plaats voor balspelen, badminton en tafeltennis en er is een jeu-de-boule baan.

Zowel de materialen voor de diverse spelen, als kaartspelen en boeken kunnen gratis worden geleend bij de receptie

Website Camping Les Ripettes: www.les-ripettes.fr

 4.5/5 (4)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in