Camping Les Fayes Les Combrailles

Camping Les Fayes is gelegen in de zeer heuvelachtige ongerepte natuur van de streek Les Combrailles, behorende bij departement Puy de Dome, regio Auvergne, Frankrijk (midden-Frankrijk), ca. 800 km. van Nederland.

Op 17 km rijden vind je het grootste regionale natuurpark van Frankijk: ‘Parc-naturel-regional-des-volcans’. De Auvergne is nog relatief onbekend op toeristisch gebied, waardoor het zelfs in het hoogseizoen heerlijk rustig is. Hun gasten zijn steeds weer opvallend verrast door de bijzondere mooie natuur van dit deel van Frankrijk !

Camping Les Fayes waar rust nog heel gewoon is

Vakantiedagen en vrije tijd zijn zeer kostbaar, dat realiseren zij zich heel goed en zij zijn er echt trots op als je  bij hun (een gedeelte van) deze dagen wilt komen doorbrengen !

Alle jaargetijden geven de natuur hier iets heel speciaals met hun eigen speciale juweeltjes van de natuur in de vorm van (soms zeer zeldzame) bloemen, planten, insekten, vogels en andere dieren en niet te vergeten de prachtige luchten!

Een altijd betoverend ontluikend voorjaar. Heerlijke warme zomers met ’s avonds voldoende afkoeling om lekker te slapen. Een kleurrijk najaar met een prachtige bomen-kleuren en vaak overdag nog heerlijk weer. In de winter is er regelmatig sneeuw, maar ook vaak een zonnetje én op ruim een uur rijden diverse wintersport-mogelijkheden.

Leestip:  Wat is het leuke van kamperen in Nederland?

’s Ochtends wordt je gewekt met de vogeltjes die hoog in de eeuwenoude eiken hun liedjes verkondigen. De bergtoppen van de Sancy en de Puy-de-Dome steken strak af tegen de diepblauwe lucht. Roofvogels cirkelen rond op zoek naar iets ‘lekkers’ en de witte Charolais koeien grazen vredig in het gras. ’s Avonds verandert de lucht in schilderij waarbij de miiljoenen sterretjes fonkelen in een diepzwarte lucht.

Klein paradijsje

Les Fayes is een heerlijk onbedorven plekje op het franse platteland, omgeven door weilanden met de witte charolais koeien, veel bos en heuvels, een prachtig zicht op de Puy-de-Dome en het Sancy-berggebied. De lucht is hier nog echt schoon (blijkt uit veel korstmos op de bomen!)

Neem eens een kijkje op de website van Les Fayes

Nog geen waarderingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in