Camping Ekenstein in Appingedam

Camping Ekenstein in Appingedam, in noord-oost Groningen, waar rust en ruimte nog heel gewoon zijn. Met de auto, de fiets, te voet of, vanuit een heel ander perspectief, met de kano er op uit om natuur en cultuur van deze streek te ontdekken. Je zal versteld staan van de vele mogelijkheden die dit gebied je te bieden heeft. Camping Ekenstein is het ideale uitgangspunt voor een verkenningstocht door Groningen.

Ligging Camping Ekenstein

Prachtig gelegen aan het schilderachtige riviertje het Damsterdiep en direct naast het historische landgoed Ekenstein vindt de rustminnende kampeerder plaatsen met veel ruimte en privacy. Op slechts 2 kilometer afstand ligt het centrum van het verrassend bruisende stadje Appingedam. Naast Groningen is dit een van de twee middeleeuwse steden die de provincie rijk is.

Aan de rand van het uitgestrekte, 60 ha grote, Landgoed Ekenstein ligt Camping Ekenstein. Verspreid over 3,5 ha. vindt u hier enkele jaar-, seizoen- en zo’n 40 toeristische plaatsen. Jouw caravanplaats is ten minste 100 m² groot, wordt omzoomd door struiken en bomen en biedt u dus veel privacy.

Leestip:  Faciliteiten die niet kunnen ontbreken op de camping

Uiteraard heb je de beschikking over een elektra-aansluiting (6 Amp.) Daarnaast zijn er voor de tentkampeerder enkele ruime grasvelden met, als je dat wilt, voldoende beschutting tegen de zon of de wind. Auto’s worden geparkeerd op de centrale parkeerplaats zodat je ongestoord kan genieten van het omliggende groen.

Onze kleine en groene camping is bij uitstek geschikt voor rustzoekers, natuur- en cultuurliefhebbers. Je vind hier vooral rust, een schaars goed dat we koesteren en waarderen. Na 23.00 uur dient het op de camping dan ook zodanig stil te zijn dat iedereen die dat wil, kan slapen. Alleen reizende jongeren worden niet toegelaten.

Omgeving

De provincie Groningen biedt je een verrassend veelzijdig aanbod op het gebied van natuur en cultuur. Om veel van dit moois te ontdekken, kan je bijvoorbeeld eens op de fiets stappen en langs kronkelige weggetjes en oude kerkepaadjes, waar je vrijwel geen verkeer tegenkomt, op ontdekkingsreis gaan. Of ontdek vanuit een kano de weldadige stilte die dit gebied je kan bieden. Wist je dat er in Groningen meer dan 800 km kanoroute ligt? Verbaas je onderweg over de reusachtige monumentale boerderijen en de prachtige uitzichten op de wierdedorpjes.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater

Alle informatie over Camping Ekenstein

 

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in