Camping De Bovenberg in Markelo

Camping De Bovenberg in Markelo is gelegen aan de voet van de “Friezenberg” in een ook verder heuvelachtig gebied met een afwisselende natuur van bos, heide en akkers. Ook tref je in dit gebied eeuwenoude grafheuvels aan.

Camping De Bovenberg

De Bovenberg grenst aan het natuurgebied “De Borkeld” en is een prima camping in Twente voor gezinnen met jonge kinderen. Ook 50-plussers vinden bij hun de rust en de ruimte. Er zijn standaardplaatsen van 100 m² en comfortplaatsen van 150 m². Alle ruim opgezette plaatsen hebben zowel elektriciteit, waterleiding en riolering.

Uniek op het terrein is een natuurbad ( zuiver kwelwater) met een zandstrand en een ligweide. Er zijn diverse veilige speeltoestellen voor de kinderen, zoals een air trampoline. Op gezette tijden worden de kinderen vermaakt door een recreatieteam.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie
Campings in Twente

Op de vraag “Waarom Twente” bij de toerist populair is zijn veel antwoorden mogelijk. In Twente beleef je mooie dingen die je raken. Zoals een welgemeende begroeting, gewoon op straat of tijdens jouw verblijf op een camping of bungalowpark. Twente heeft gastheerschap hoog in het vaandel staan en geeft je het gevoel van “Vertrouwd Thuiskomen”.

Wandelen

In natuurgebied de Borkeld wandelen is als lopen door de geschiedenis. Op verschillende plaatsen in dit prachtige gebied heeft de tijd zijn sporen nagelaten. Het heuvelachtige landschap, is in de voorlaatste ijstijd gevormd door een massa landijs die het noorden van het land bedekte.
Het Elsenerveel, centraal gelegen in de Borkeld, ontstond toen de ijsmassa verdwenen was, in de laagtes bleef water staan. Dat water groeide langzaam dicht met planten, waardoor geleidelijk hoogveen ontstond. Ook de mens heeft duidelijk sporen in het gebied achtergelaten. Meer dan zesduizend jaar geleden begroeven de toenmalige bewoners van de streek hen doden in grafheuvels. Ontdek ze zelf en dwaal eindeloos mee door het geschiedenisboek van de Borkeld.

Leestip:  Gezinscamping Laarbrug voor piep jong en stok oud
Speeltuinen
In een speeltuin kan elk kind zich uren vermaken. Op elk kampeerveld is een speeltuintje aanwezig. Van speelhuisje tot air-trampoline, van schommel tot glijbaan.

Kortom voor elk kind is er plezier.

Wil je alles weten over Camping De Bovenberg

 4.7/5 (7)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in