Camper onverminderd populair

De camper is hót. Verkoopcijfers rijzen de pan uit, de verhuur barst uit z’n voegen en bijna maandelijks ontstaan nieuwe Airbnb-achtige online platforms waarbij eigenaren hun camper verhuren aan andere particulieren. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober) staat de camper daarom volop in de schijnwerpers.

De kampeerauto is bezig het populairste vakantievervoermiddel te worden, zo blijkt ook uit de verkoopcijfers. Vorig jaar steeg het aantal nieuw verkochte campers met 22,7 procent en die stijging zet zich dit jaar onverminderd voort. Op 1 juli stond de teller op 115.359 geregistreerde campers in Nederland – een absoluut record.

Vrijheid, onafhankelijkheid, gaan en staan waar je wilt: van alle kampeermiddelen past de camper misschien wel het beste bij het vrijheidsgevoel. Campers zijn volledig selfsupporting. Ze beschikken niet alleen over comfortabele bedden maar zijn ook uitgerust met een eigen keuken, toilet en douche. Dat maakt toeren over de mooiste kronkelwegen tot een comfortabel avontuur. Qua overnachtingen hoeven camperbezitters zich niet te beperken tot campings want zij kunnen ook terecht op speciaal daarvoor aangewezen camperplekken en vaak ook bij jachthavens. Soms hebben zelfs restaurants een plekje gereserveerd voor wie na het diner in de eigen camper wil blijven overnachten.

Leestip:  Camping Zoomland in het altijd gezellige Brabantse land

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober) staat de camper volop in de schijnwerpers. De beurshallen van het Jaarbeurscomplex zijn omgetoverd tot de grootste campershowroom van Nederland. Er zijn tientallen nieuwe modellen te bewonderen van de belangrijkste merken in Europa. Beursbezoekers kunnen ook komen proefrijden en er is een ludieke clinic ‘Camperen voor Broekies’, waarbij nieuwkomers en geïnteresseerden worden bijgepraat over het gebruik van de camper en waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een nieuwe (of gebruikte) camper. Daarnaast worden de verschillen uitgelegd tussen de diverse soorten. Ook de papierwinkel komt aan bod, zoals verzekering, motorrijtuigenbelasting en het rijbewijs: zo’n 90 procent van de tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs geëxposeerde campers is met het normale B-rijbewijs te besturen. Wie van zijn bezoek aan de beurs een mini-kampeervakantie wil maken, kan op de NKC pop-up camping op parkeerterrein P2 overnachten in zijn of haar eigen camper, caravan, vouwwagen of tent.

Leestip:  Kampeertrend 2024: populairste vakantiebestemmingen
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in