ANWB pechhulp voor je camper in Europa

Pechhulp voor je camper is standaard inbegrepen in Wegenwacht Nederland Service. Hieronder valt hulp of transport van de camper binnen Nederland. Voor pechhulp voor je camper in Europa is een extra pechhulp module nodig.

Helaas is niet iedereen daarvan op de hoogte. Vorig jaar heeft de ANWB (en haar zuster organisaties) dan ook in de zomermaanden veel mensen geholpen die ter plekke – met extra kosten – alsnog lid moesten worden.

ANWB Kampeerwagen Service Buitenland

Ga je naar het buitenland met de camper dan heb je de Wegenwacht Europa Service nodig en die kun je uitbreiden met de Kampeerwagen Service Buitenland. Deze service kost € 22,- per jaar extra en biedt de onderstaande diensten:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week pechservice in heel Europa
 • Sleutelhulp ter plaatse van buitenlandse partners van de Wegenwacht
 • Hulp van de ANWB Alarmcentrale en buitenlandse steunpunten, altijd in het Nederlands
 • Hulp bij reparatie bij een buitenlandse garage
 • Repatriëring van kampeerauto naar Nederland als pech in het buitenland niet te verhelpen is
Leestip:  Lancering elektrische camperbus: eVentje

Let op: Voor campers van meer dan 3.500 kg heb je alleen recht op sleutelhulp en transporthulp. De kosten voor eventuele transporthulp worden dan vergoedt tot een maximum van € 500,-.

Lees meer over de Kampeerwagen Service op: ANWB Wegenwacht: Pechhulp Camper.

Leestip: TomTom GO Camper voor campers en caravans

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

2 REACTIES

 1. Geachte redactie,

  2 weken geleden zijn we met onze kampeerauto gestrand in Denemarken. Toen we contact opnamen met de ANWB wilden ze ons niet helpen. We waren er niet van op de hoogte dat we een campersupplement hadden moeten afsluiten. We hadden wel doorlopende Europadekking, een uitgebreide Camperverzekering en een reis- en annuleringsverzekering, alle 3 bij de ANWB. Daarmee dachten we goed verzekerd te zijn voor pechhulp in het buitenland.

  De ANWB wilde ons nergens mee helpen, zelfs geen advies geven en niet de mogelijkheid bieden om aanvullend het campersupplement af te sluiten. We voelen ons heel erg in de kou staan. We zijn zelf naar Nederland gereisd en de kampeerauto is nog altijd in Denemarken in afwachting van reparatie.

  We hebben inmiddels opnieuw contact gezocht met ANWB en hen opnieuw om hulp gevraagd. ANWB reageert heel kort dat ze niks voor ons zullen doen en geeft ook geen antwoord op onze vragen over de verzekeringen en hoe we het vanaf nu dan wel goed geregeld kunnen krijgen.

  We lezen in jullie bericht dat meer mensen niet op de hoogte waren en wel van ANWB de mogelijkheid kregen om het supplement alsnog af te sluiten, tegen extra kosten en wel hulp kregen. Van wanneer dateert jullie bericht hierboven? Hebben jullie tips/advies voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in