Alle mogelijkheden van een vakantiehuisje neerzetten in je tuin

Heb je wel eens nagedacht over een eigen vakantiehuisje? Misschien denk je eerder aan een huisje overkopen, ergens in een warm land. Of hier in Nederland een huis kopen met extra ruimte voor persoonlijke gasten of een bed & breakfast. Maar je kunt ook zelf een huisje neerzetten: waar je een fijne extra ruimte hebt voor jezelf, voor je kinderen of voor gasten. We laten je zien wat alle mogelijkheden van een vakantiehuisje zijn!

Bed & Breakfast in de tuin

Een Bed & Breakfast hebben is voor veel mensen een droom. Gasten ontvangen, zorgen voor lekkere ontbijtjes, leuke sociale contacten en een leuke extra inkomstenbron. Maar je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Je kan lang zoeken naar een perfect huis met extra ruimte, maar mocht zoiets niet op je pad komen, dan kun je er altijd voor kiezen om zelf een huisje neer te zetten. Misschien heb je wel een aardige tuin, waar je prima een huisje in kwijt kan. Een fijn huisje met een simpele inrichting, een kleine veranda en een paar mooie tuinmeubelen erbij en hoppa: je advertentie kan op Airbnb.

Leestip:  De verstening van campings gaat ten koste van het aantal kampeerplekken
Fijn onderkomen voor je gasten

Het is niet alleen prettig voor een Bed & Breakfast, misschien heb je wel vaker familieleden of vrienden over de vloer die je een prettige logeerplek zou willen bieden. Heb je niet zoveel zin dat ze in de huiskamer liggen, of dat ze te veel inbreuk maken op jouw persoonlijke ruimte, dan is zo’n logeerplek in de tuin ook een uitkomst. Zo kunnen jouw gasten heerlijk overnachten bij jou, met het behoud van de privacy van jouzelf en je gast.

HuisjesCamping beginnen?

Misschien heb je wel echt ondernemersbloed en houd je van veel mensen om je heen: wat dacht je dan van zelf een camping beginnen? Het hoeft niet gelijk heel groot, misschien kun je eens beginnen met één of enkele huisjes. Tiny houses winnen de laatste jaren flink aan populariteit als woning, maar ook vooral als vakantiebestemming. Mensen willen back to the basics in een minimalistische omgeving, maar zien zichzelf niet in een tent op een luchtbed kruipen. Daarvoor is een klein vakantiehuisje met alleen de meest essentiële spullen en een tuinset voor de deur het ideale vakantie onderkomen.

Leestip:  Coolste accessoire op de camping
Speelhuisje voor de kinderen

Met jonge kinderen heb je over speelgoed en spullen slingeren, dat hoort er nu eenmaal bij. Maar als je deze spullen nu lekker op één plek kunt hebben? Je kunt van een huisje in de tuin ook een ideaal speelhuisje maken voor je kids. Hun eigen domein, waar ze heerlijk hun gang kunnen gaan. Heb je iets oudere kinderen? Dan is zo’n huisje voor hun wellicht een prettige plek om met vrienden rond te hangen, te gamen en te chillen. Kunnen ze een beetje ontsnappen aan hun ouders, maar kunnen deze ouders toch een oogje in het zeil houden.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in