Verzekeraars mogen overdracht no-claim niet meer weigeren

De no-claimkorting die met een auto- of camperverzekering wordt opgebouwd, is met ingang van dit jaar in het geval van overlijden of scheiden over te dragen aan de partner of ex-partner van de verzekerde. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars bekendgemaakt.
In de praktijk was het al jaren gebruikelijk dat schadevrije jaren bij een scheiding konden worden verdeeld en dat de achterblijvende partner bij een sterfgeval de schadevrije jaren kon overnemen, maar de verzekeraars waren hiertoe niet verplicht. Met ingang van het nieuwe jaar schrijft het Verbond van Verzekeraars de leden voor om deze mogelijkheid altijd te bieden. “Het is dus geen coulance meer, maar een verplichting”, zegt een woordvoerder van de brancheorganisatie. Omdat vrijwel alle verzekeraars er lid van zijn, geldt de nieuwe regel voor zo goed als alle verzekerden. Het gaat om mensen die getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.

Leestip:  ANWB bundelt krachten met ADAC en TCS in kampeersector
Coulanceregeling ook bij de NKC geformaliseerd 

De nieuwe regel geldt ook voor leden die hun camper en eventueel hun auto via de NKC hebben verzekerd. “Maar ook bij NKC Verzekeringen was dit al jaren de praktijk”, zegt teamleider verzekeringen Hans Thomas van de NKC. “Vaak hebben de partners de korting samen opgebouwd, dus dit is ook redelijk. En als je een cascoverzekering hebt en je zou van 80 procent korting opeens naar 30 procent gaan, gaat dit om forse bedragen. Je moet er niet aan denken dat je bij een sterfgeval die boodschap moet brengen aan de achterblijvende partner. Fijn dat dit nu duidelijk is geregeld.”

Bron: NKC.nl

 4/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in