Op deze manier beveilig je jouw caravan, camper of aanhanger optimaal

Als je van plan bent je caravan of camper dit jaar mee te nemen op vakantie, zorg er dan voor dat je deze beveiligt tegen dieven. Dit is mogelijk wanneer je een disselslot en/of wielklem gebruikt.

Deze sloten zijn speciaal gemaakt om je caravan of camper maximaal te beveiligen tegen dieven. In dit artikel lees je alle voordelen van het gebruik van een disselslot en wielklem.

1. Wat is een disselslot?
2. Wat is een wielklem?
3. De voordelen van deze sloten
4. Wanneer gebruik je een disselslot en/of wielklem?

Wat is een disselslot?

Laat ik je eerst vertellen wat een dissel is. Een dissel is de stang waarmee je je aanhangwagen, caravan, trailer of wat dan ook koppelt achter je voertuig. Met een disselslot kun je dus je dissel maximaal beveiligen tegen dieven. Dit slot wordt ook wel het aanhangerslot of koppelingsslot genoemd.

Er zijn veel verschillende soorten disselsloten op de markt. SCM gekeurd of niet, kokermodel of kogelmontage, goedkoop of prijzig, maar één ding is zeker een disselslot schrikt dieven altijd af plus je maakt het ze moeilijker dan zonder disselslot. Door het robuuste uiterlijk en de felle kleur word je minder snel als doelwit gekozen.

Wat is een wielklem?

De naam zegt het eigenlijk al, het klemt je wiel. Dit zorgt er dus voor dat je voertuig wordt geïmmobiliseerd. Het is een krachtig en effectief beveiligingsmiddel voor je caravan of camper. Het wordt de dieven onmogelijk gemaakt om het voertuig van zijn plek te krijgen.

Een wielklem is dus niet alleen handig voor dieven maar ook wanneer je je caravan of camper wilt vast zetten in een opslag of stalling. Maar het zorgt er ook voor dat je caravan of camper niet wegrolt van zijn plek door bijvoorbeeld een sterke windkracht.

De voordelen van deze sloten

• Extra beveiliging voor je caravan, camper of aanhanger
• Je dissel en/of wieldoppen worden minder snel beschadigd
• Makkelijke en snel te gebruiken
• Het schrikt dieven af door het robuuste uiterlijk en de felle kleur
• Bij sommige verzekeraars korting op de premie door de extra beveiliging (wel SCM gekeurd slot)

Wanneer gebruik je een disselslot en/of wielklem?

Je kunt deze sloten gebruiken wanneer je met je caravan of camper op vakantie gaat. Tijdens een overnachting langs de snelweg en op de camping zijn de sloten essentieel voor het beveiligen van je eigendom. De sloten zijn gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig te gebruiken.

 2.5/5 (6)

Wat is je waardering?

1 REACTIE

  1. Jammer dat er niet word vertelt dat het niet verstandig is om tijdens het rijden geen disselslot te gebruiken.
    Dit vanwege bij een eventueel ongeval waardoor het gekoppelde object niet verwijderd kan worden door de brandweer vanwege het slot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in