Mobiele vakanties blijven een toptrend

De CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2018 heeft alle verwachtingen overtroffen en is erin geslaagd de recordresultaten van vorig jaar opnieuw duidelijk te overtreffen.

De 57e editie van ’s werelds grootste vakbeurs voor campers en caravans beleefde het best bezochte evenement in zijn geschiedenis. Samengevat zei Joachim Schäfer, vertrekkend managing director bij Messe Düsseldorf: “In de afgelopen tien dagen hebben we 248.000 bezoekers (2017: 232.000) verwelkomd in het expositiecentrum van Düsseldorf.

Mobiele vakanties

We zijn heel blij met deze nieuwe stijging en zien ook de hoge bezoekersopkomst als een bevestiging van de uitstekende samenwerking tussen de exposanten, de Caravanning Industry Association en ons beursbedrijf. “Mobiele vakanties als een vorm van vakantieviering blijven een toptrend.

De stemming in de hallen bij zowel exposanten als bezoekers was uitstekend. Met 35% hebben ze opnieuw een zeer hoog percentage nieuwe bezoekers kunnen verwelkomen. Zij bieden deze nieuwelingen een servicegeoriënteerd en klantvriendelijk adviescentrum in de vorm van de StarterWorld. Het was ook opvallend om te zien dat nog meer jonge gezinnen met kinderen belangstelling hebben voor deze vorm van vakantieviering “, zegt CARAVAN SALON-directeur Stefan Koschke.

Leestip:  Bevoegdheid om eigen verkeer veiliger te maken

De hogere bezoekersaantallen vertaalden zich ook in hoge bezoekersaantallen op de tribunes in de toeristische hal en in de cash & carry-zone in hal 7a. “Het is opvallend dat de jongere generatie een veel grotere belangstelling hebben voor kamperen en caravans dan enkele jaren geleden. Afgezien daarvan vinden zij dat consumenten duidelijk meer nadruk leggen op advies op locatie. Voor ons is de CARAVAN SALON ook altijd een barometer voor de herfstactiviteiten – meestal stijgt de vraag in de weken na de beurs van Düsseldorf aanzienlijk, “zegt Maurice Perske, General Manager bij Fritz Berger GmbH.
De 58e CARAVAN SALON DÜSSELDORF is gehouden van 30 augustus (vakbezoeker en mediadag) tot 8 september 2019. www.caravan-salon.de

 

 3/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in