Met de auto op kampeervakantie

Als je gaat kamperen is het meestal fijner als je met de auto op vakantie gaat. Je kampeerspullen neem je nu eenmaal niet zo snel in het vliegtuig mee. Soms is zelfs de auto niet toereikend als je veel bij je hebt, maar daar zijn altijd aanpassingen voor te vinden.

Een overvolle auto

We hebben allemaal weleens zo’n auto gezien die aan alle kanten lijkt uit te puilen met bagage. Ergens tussen de dekbedden en de tassen met boodschappen komen ook de kinderen nog van de achterbank af. Zeker als je een lange rit moet maken, is dat natuurlijk niet comfortabel maar zeker ook niet altijd even veilig. Met een zware auto heb je namelijk ook een veel langere remweg. Daarbij kunnen alle spullen door de auto vliegen als je ineens hard moet remmen. Het is dus verstandiger om dit anders aan te pakken. Zorgvuldig inpakken is natuurlijk een eerste vereiste, maar soms kom je ondanks dat toch nog gewoon ruimte te kort.

Leestip:  HomeCamper en Campspace gaan samen
De tent als pakketpost

Als je gaat kamperen met een tent op één camping is het misschien een optie om de tent vast vooruit te sturen via de pakketpost. Er zijn genoeg pakketservicebedrijven die deze service aanbieden. Je kunt er ook voor kiezen om de koffers op te sturen. Het scheelt enorm veel ruimte in de auto. Vergeet niet om het ook gelijk voor de terugreis te regelen.

Een koffer of een box

Een flinke dakkoffer is natuurlijk ook een optie. Deze kun je volstouwen met met spullen, zodat je minder afhankelijk van je kofferbak en je achterbank bent. Je kunt er ook voor kiezen om een bagagebox op de trekhaak te plaatsen. Hierin kun je al snel 200 tot 300 extra liter bagage meenemen. Doordat deze box zich in de slipstream van je auto bevindt, heb je ook geen last van een hoger

Leestip:  Europese politiek: zet in op elektrificatie

brandstofverbruik. Een bagagebox kan eventueel ook bij een cabrio gebruikt worden. Als je al een fietsenrek hebt, dan zijn er speciale boxen die op deze fietsenrekken passen.

De aanhanger

Wil je echt veel mee nemen op de kampeervakantie? Dan is een aanhanger misschien wel de beste optie. Hier past niet alleen je tent in, maar ook de campingstoelen, campingtafel en zelfs de campingkeuken met inhoud. Let altijd wel op of je auto het gewicht van de aanhanger met inhoud mag trekken en of je rijbewijs hier geschikt voor is.

Een vakantiecheck

Check ook je autoverzekering of je in alle gevallen verzekerd bent. Is dat niet het geval dan kun je ook nog kijken wat de goedkoopste autoverzekering is die je ook in het buitenland van goede dekking voorziet. Maar vergeet vooral ook niet voor vertrek de auto zelf te checken. Zoals de bandenspanning, het profiel van de banden, de olie, koelvloeistof, lampen en ruitenwisservloeistof. Je kunt hem natuurlijk ook voor de vakantie een speciale vakantiebeurt geven in de garage.

Leestip:  Wat is het leuke van kamperen in Nederland?
 3/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in