In je eentje kamperen? Lees de tips!

Houd jij van kamperen, maar heb je geen kampeergezelschap? Niet getreurd, ook alleen kun je op kampeervakantie. Het vraagt wellicht om wat extra voorbereiding en hulpmiddelen, maar je zult zeker niet de enige solo kampeerder zijn!

In dit artikel lees je enkele praktische tips.

 

1. Oefen voor vertrek

Al is het waarschijnlijk niet je eerste kampeervakantie, alleen sta je voor compleet nieuwe uitdagingen. In je eentje de tent opzetten, een waterfles openen tijdens het autorijden of een kampeerbusje achteruit inparkeren: oefen alles voor vertrek. Op die manier weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan op locatie.

2. Pak haalbaar in

Alles wat je inpakt, moet jezelf versjouwen. Het komt letterlijk allemaal op jouw schouders terecht. Pak daarom licht, haalbaar en praktisch in. Gelukkig zijn 1 persoons luchtbedden al een stuk lichter dan de 2 persoons variant en heb je maar één campingstoel, slaapzak en zaklamp nodig, maar wees kritisch in al het andere dat je meeneemt.

3. Zorg voor vermaak

Eenzaamheid komt sneller om de hoek kijken als je je verveelt. Zorg er daarom voor dat je voldoende vermaak meebrengt: een stapel boeken of e-reader, spelletjes die je alleen kunt spelen, een puzzelboek, vooraf gedownloade playlist muziek, series, luisterboeken en podcasts. Zo vul je alle lege uren wel op!

4. Verdiep je in de bestemming

Denk er goed over na welke locatie én camping bij jouw kampeerwensen past. Als solo kampeerder voel je je waarschijnlijk prettiger op een knusse natuurcamping dan op een gigantische familiecamping. Als je voor het eerst alleen kampeert, is dichterbij huis wellicht ook prettiger dan heel ver weg. Op die manier daag je jezelf niet direct uit met een ellelange reistijd en ben je, als het écht niet bevalt, zo weer thuis.

5. Zorg voor je veiligheid

Alleen ben je kwetsbaarder. Dat is niet iets om bang van te worden, maar wél iets om rekening mee te houden. Zorg voor een goedgevulde EHBO-kit, deel je locatie met het thuisfront, neem een powerbank mee en houd de weersvoorspellingen goed in de gaten. Zo verklein je de kans dat je door onveilige situaties overvallen wordt!

 2.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in