Garmin introduceert de CamperVan GPS-navigatie

Speciaal ontworpen voor avontuurlijke kampeerders met kleinere camperbusjes.

Garmin kondigde de CamperVan aan, een nieuw GPS-navigatiesysteem dat speciaal ontwikkeld is voor reizigers met kleinere busjes. Dit nieuwe navigatiesysteem zorgt ervoor dat reizigers kunnen genieten van spontane avonturen langs de route. Reisliefhebbers, avontuurlijke stellen en jonge gezinnen die op verkenning willen gaan, profiteren van het grote en gemakkelijk af te lezen scherm en de nieuwe exclusieve Garmin-functies zoals Trendy Places™ om waardevolle plekken te ontdekken, Local Spots™ om lokale bestemmingen te verkennen en Roadtrip Routes™ om nieuwe avontuurlijke routes te zoeken. Bovendien is de CamperVan ook het eerste apparaat dat is voorgeladen met de De Groene Gids van Michelin inclusief afbeeldingen, beschrijvingen en beoordelingen van plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

GPS-navigatie“Aangezien de populariteit van roadtrips in kleinere busjes blijft groeien, wilde Garmin een navigatiesysteem maken dat gemakkelijk te bedienen en betrouwbaar is voor elke rit”, aldus René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “CamperVan geeft onderweg tips voor mooie plekken en toont reizigers zelfs voorgeladen gidsen voor campings en tussenstops. Het is dus niet nodig om een reis van tevoren helemaal te plannen, je kunt nu juist spontaan de route verkennen. Dit maakt de reis naar de bestemming avontuurlijk.”

Leestip:  Nettowinst per autodealer gedaald naar 1,34 procent

“We zijn blij dat onze Groene Reisgids in de Garmin CamperVan is geïmplementeerd. Gebruikers kunnen altijd zien waar de beste eet-en drinkgelegenheden langs de route zijn zonder dat ze veel tijd hoeven te besteden aan het zoeken”, aldus Philippe Orain, hoofdredacteur van Michelin voor reis- en eetgidsen. “Ons beoordelingssysteem met drie sterren van ‘interessant’ tot ‘een bijzondere reis waard’ in combinatie met hoogwaardige foto’s maken het voor liefhebbers van roadtrips gemakkelijker om een omweg te maken of juist op de route te blijven om de volgende interessante plek te ontdekken.”

CamperVan beoordelingssysteem
CamperVan kent de weg! De belangrijkste kenmerken:
  • Naast Trendy Places™, Local Spots™, Roadtrip Routes™ en de Groene Reisgids van Michelin, laten de reizigersbeoordelingen van Tripadvisor de beste restaurants, bezienswaardigheden en meer zien
  • BirdsEye™ satellietbeelden bieden duidelijke bovenaanzichten van het landschap, waardoor verborgen paden naar afgelegen locaties worden onthuld. Deze zijn gemakkelijk te downloaden direct op het apparaat via Wi-Fi verbinding. Hiervoor is geen jaarabonnement nodig.
  • Een voorgeladen database biedt snelle toegang tot campings en andere plekken om een tussenstop te maken. Met ACSI™, Campercontact™, Trailer’s PARK™ en iOverlander™ heb je informatie over campings en andere interessante plekken direct binnen handbereik.
Leestip:  8 op de 10 verkeerdeelnemers verblind door voertuigverlichting
spraakassistentie-technologie navigatiesysteem
Technologie en alles daartussenin

CamperVan is uitgerust met spraakassistentie-technologie, zodat reizigers het navigatiesysteem kunnen bedienen en de weg kunnen vragen door simpelweg “Ok Garmin…” te zeggen. Bovendien kunnen bestuurders de Garmin Drive™ mobiele app downloaden op hun compatibele smartphone met ingeschakelde Bluetooth om telefoonmeldingen te bekijken, GPX-bestanden te delen, en toegang te krijgen tot actuele brandstofprijzen, verkeersinformatie en het weer. Het navigatiesysteem is daarnaast compatibel met de Garmin BC™ 40 of BC™ 30 draadloze achteruitrijcamera’s (apart verkrijgbaar), zodat reizigers gemakkelijk kunnen zien wat er achter hun voertuig gebeurd tijdens het achteruitrijden.

Prijzen en beschikbaarheid

Het CamperVan navigatiesysteem is nu exclusief verkrijgbaar in heel Europa en heeft een adviesprijs van € 299,99. Ga voor meer informatie naar www.garmin.com

 4/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in