De geschiedenis van de Challenger

Een kwart eeuw die uitsluitend gewijd is aan de innovatie en de democratisering van de camper. Onder de merken van campers die vandaag bij TRIGANO worden gepresenteerd, heeft de CHALLENGER de specificiteit het enige merk van campers te zijn dat door TRIGANO is gecreëerd, alle anderen zijn gekocht van bestaande bedrijven.

 

Geschiedenis van de Challenger

• 1985 – Lancering van het merk

Het merk CHALLENGER wordt officieel bij de professionals gepresenteerd bij het Pavillon Dauphine in PARIJS (Frankrijk) op 25 februari 1985.

Naast de vakpers wonen talrijke distributeurs, voornamelijk afkomstig uit het distributienetwerk GRUAU, fabrikanten van caravans en campers in Laval (53) dit evenement bij en ontdekken 2 Alkoven, de CHALLENGER 340 en 350.

• 1985 – 1989 – GENERATIE gemakkelijk herkenbaar vanwege zijn Kleuren Beige/oranje/bruin en zijn referentiemodellen waaronder de Alkoven CHALLENGER 280, 340, 350 en de half-integraal CHALLENGER 400.

• 1990 – GENERATIE met de kleuren Wit/oranje en een achterkant van Polyester op de modellen zoals de alkoven CHALLENGER 370,450 of de half-integralen CHALLENGER 200 of 400.

Met de 200SX bedenkt de CHALLENGER het plan die de markt van campers  zal revolutioneren: een half-integraal camper van minder dan 6 m, voorloper van het voertuig voor 2 met dinette en vast bed

• 1992 – CHALLENGER besluit Voorkeur te geven aan de functionaliteit (water, koelkast, enz..) in plaats van aan overbodige zaken en moet aldus de juiste dosering vinden tussen installatie en prijs.

• 1993 – Een revolutie op de Franse markt: De CHALLENGER 410 tot 217 900 FF (ongeveer €33.000) incarneert deze nieuwe filosofie.

• 1995 – CHALLENGER biedt een nieuwe camper voor minder dan 180.000 FF (ongeveer €27.500) en opent hiermee de markt van de Franse camper voor een groot aantal klanten met de volgende slogan: “De camper is een privilege voor Iedereen”

• 1997 – Na de toegankelijke alkoof, BEDENKT CHALLENGER een nieuw marktsegment: DE HALF-INTEGRAAL MET BASISUITRUSTING. Dit is het ontstaan van de serie 100 met, om te beginnen, de legendarische CHALLENGER 102.

Leestip:  Serge van der Heijden nieuwe directeur Dormio Resorts & Hotels

Dit is de bestseller van de catalogus gedurende talrijke jaren, met meer dan 3.000 exemplaren die op dit moment op de wegen rijden. De CHALLENGER 102 is een ware referentie op de tweedehands markt geworden.

• SEPTEMBER 1998 – LANCERING VAN HET GAMMA « EDEN » opnieuw in het Pavillon Dauphine (PARIJS): Zijn concept van polyester dak met dubbele wand en zijn originele concept maken het al snel dé referentie van half-integralen in Europa.

Deze wordt bekroond door het Observatoire du design (Designobservatorium) in2002.

• 2000 – Compacte half-integraal voor het gezin: CHALLENGER voorloper Presentatie van de  CHALLENGER 103, een half-integraal met basisuitrusting van minder dan 6 m met stapelbed aan de achterkan en paviljoenbed aan de voorkant. Vervolgens de CHALLENGER 105, een versie met vast bed aan de achterkant boven het paviljoenbed.

• 2002 – Omdat TRIGANO VDL altijd bezig is met de duurzame verbetering van de kwaliteit van zijn campers, verkrijgt TRIGANO VDL de Kwaliteitscertificatie ISO 9001.

De toenemende inspanningen die gemaakt worden, maken het voor het bedrijf mogelijk om vandaag de dag dit prestigieuze label te behouden, waardoor de klanten van CHALLENGER verzekerd worden van de kwaliteit die ze van ons verwachten. Dit geldt eveneens voor de campers met basisuitrusting.

• 2005 – Nieuw Gamma GENESIS: Terug naar de bron…. CHALLENGER vindt opnieuw de camper met basisuitrusting  en biedt 2 lentemodellen: Een alkoof GENESIS 43 en een half-integraal GENESIS 36.

Alles werd binnen enkele weken verkocht en dankzij dit succes werd GENESIS een eigen gamma, dat vandaag de dag zeer compleet is en zeer op prijs wordt gesteld door camperbezitters…

Leestip:  Keijzer campers Vrijheid - Luxe - Avontuur - Flexibiliteit

• 2009 – MAGEO PRIUM: Het revolutionaire plan.

Deze kwalificatie is ons toegekend door de Europese Pers.

De MAGEO PRIUM is namelijk de 1e compacte half-integraal (5,99 m) waarbij tegelijkertijd een centrale keuken, een elektrisch in hoogte verstelbaar vast bed voor 2 personen en een zeer grote badkamer wordt geboden.

Vanwege het succes dat overal in Europa wordt gekend, wordt de PRIUM het volgende jaar een aparte productlijn.

• 2010 – PRIUM, de half-integraal met centrale keuken wordt officieel erkend als een belangrijke innovatie in de wereld van de Europese recreatieve voertuigen en krijgt op de beurs van DÜSSELDORF (Duitsland) de prestigieuze “European Design Award”, die toegekend wordt door een jury die 12 Europese magazines vertegenwoordigt.

• 2011 – Lancering van de GENESIS 30, een compacte half-integraal (5,99 meter) die alle records breekt op het vlak van de leefbaarheid van binnen: grote gezellige zitkamer, grote koelkast met vriesvak, grote badkamer met aparte douche en elektrisch paviljoenbed (2 posities).

De GENESIS 30 is gemonteerd op een FORD-drager en wordt door zijn ongelooflijke prijs/kwaliteitverhouding heel snel een bestseller op de markt.

• 2012 – Om opnieuw een echt algemene bouwer te worden, lanceert CHALLENGER in Frankrijk in avant-première een INTEGRAAL met centraal bed achteraan, de SIRIUS 3018.

Zijn design en uitrustingen zijn ongeëvenaard. De SIRIUS heeft een ultracompetitieve prijs waardoor hij door zijn succes vanaf het volgend jaar een gamma van 3 modellen kan worden (centraal bed, eenpersoonsbedden of garage naargelang het model).

• 2013 – CHALLENGER vindt het “Frans” bed opnieuw uit en stelt een indeling voor, die op de markt van de half-integralen met paviljoenbed volkomen nieuw is: de MAGEO 149 biedt inderdaad op een lengte van minder dan 7 m een mooie aparte douche, een ruime zitkamer en een heel functionele L-vormige keuken die uitgerust is met een koelkast van de laatste generatie.

Leestip:  Presentatie van de 25 beste kampeerregio's van Europa

Deze sterk op prijs gestelde indeling resulteert in de lente van 2013 in een beperkte serie met de prestigieuze naam “GRAPHITE EDITION”.

In de afgelopen 25 jaar heeft CHALLENGER ook een GPL-drager, een camper met dubbele vloer, een half-integraal camper met opklapbed en een integrale camper geboden.

Het is zeker dat u op de wegen naar uw vakantieplek één van deze 45.000 CHALLENGER zult tegenkomen, die de reputatie van het merk hebben gevormd.

Dankzij deze geschiedenis, vol van de meest moderne Europese productie-eenheden, is het met sereniteit, enthousiasme en passie dat CHALLENGER de toekomst van de campers en zijn distributienetwerk in Europa ziet.

Nog vandaag de dag is CHALLENGER blij dat zijn droom van de democratisering van de camper is uitgekomen, (we hoeven slechts te kijken naar het aantal campers dat we tegenkomen op de wegen, nieuwe of tweedehands campers en campers in de verhuur), en CHALLENGER weet dat het mogelijk is om nog verder te gaan om nog meer mensen kennis te laten maken met het intense plezier van de camper “à la française”…

Voor alle informatie over Challenger

 4/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in