Caravan wassen: alle do’s en don’ts

Ga jij komende zomer met de caravan op stap? Nog een keer de caravan wassen is dan een goed idee, zeker als dit klusje de hele winter is blijven liggen. In dit artikel bespreken we alle do’s en dont’s bij het reinigen van de buitenkant van je caravan, zodat je het allerschoonste resultaat behaalt.

De do’s bij het caravan wassen

Er zijn een aantal tips die we hebben voor het wassen van de caravan:

●      Maak de buitenkant van de caravan regelmatig schoon met caravan shampoo. Als je dit niet vaak genoeg doet kan er corrosie ontstaan op de laklaag.

●      Gebruik bij het wassen van de buitenkant van de caravan een spons, een doek, lauw water en dus een gespecialiseerde caravan shampoo. Dit zijn de belangrijkste producten bij het reinigen van de caravan. Het gebruik van producten die niet specifiek bedoeld zijn voor het wassen van je caravan (zoals autoshampoo) raden we sterk af, omdat je hiermee de lak van de caravan wel eens zou kunnen beschadigen.

●      Zorg ervoor dat je één zijde per keer wast. Was je namelijk een te groot oppervlak dan kan het gebeuren dat de caravan shampoo al indroogt. Door indrogen kunnen er vlekken ontstaan, dus dit wil je het liefste voorkomen. Als je één zijde per keer wast en deze zijde de hele tijd nat houdt is de kans dat dit gebeurt het kleinst.

●      Gebruik een goede wax na het wassen. Hiermee breng je een beschermend laagje aan op de lak, waardoor vuil zich in de toekomst minder goed hecht en de lak langdurig mooi blijft. Zorg er wel voor dat je nooit wax gebruikt als de lak niet helemaal schoon is.

De don’ts bij het caravan wassen

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kunt doen bij het caravan wassen:

●      Was de caravan nooit in de zon. Door de combinatie van de zon en schoonmaakproducten kunnen er namelijk vervelende vlekken en strepen op de lak ontstaan.

●      Werk nooit van boven naar beneden, maar altijd van beneden naar boven. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar bovenaan de caravan droogt water sneller op, waardoor er traanvorming van vuil kan ontstaan op de buitenkant van de caravan. Zo behaal je niet het schoonste resultaat.

●      Probeer niet zelf het dak van de caravan te wassen. Niet alle daken zijn beloopbaar en soms kunnen ze het gewicht van een mens dus niet dragen. Met een ladder vanaf de zijkant wassen kan natuurlijk wel.

●      Gebruik nooit een hogedrukreiniger. Doordat caravans een dunne laklaag hebben kun je hiermee onherstelbare schade aanrichten.

Met al onze tips, do’s en don’ts bij het caravan wassen behaal je het schoonste resultaat en kun je de aankomende zomer het meeste genieten van je caravan.

 4.4/5 (32)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in