Camping Oázis-Tanya in het zuiden van Hongarije

Camping Oázis-Tanya, op een schitterende locatie midden in de ruige natuur van de poesta.
Hier kun je nog echt onthaasten, waar de zon voor je meer dan 2000 uren per jaar schijnt.

Even voorstellen, Tineke en Theo van Heijningen, hebben ruim 25 jaar in Brabant gewoond en gewerkt, de Brabantse gastvrijheid en de gemoedelijke sfeer staan hoog in ons vaandel sinds zij in juni 2011 eigenaar van Camping Oázis Tanya in Hongarije zijn.
Ze zijn aardig ingeburgerd op de Hongaarse poesta en in de kleine gemeente Zsana waar Theo al jaren zingt in het volksliederen koor.
Ze ervaren de Hongaren als gastvrij en erg behulpzaam. Ze voelen zich hier “thuis” en weten de gasten te vertellen over bezienswaardigheden in de omgeving.

Camping Oázis-Tanya

De camping is uitgegroeid tot een mooi en goed lopend bedrijf, met veel gezellige, regelmatig terugkerende gasten, veel Nederlanders maar ook ieder jaar meer gasten uit omliggende landen.
Men geniet van de vogels, natuur en uitgezette wandelroutes. Ze zien bijna iedere dag reeën op en rond de camping lopen, ook konijnen, hazen en niet te vergeten vossen zitten er veel. Omdat er geen nachtverlichting is, kun je hier nog echte duisternis ervaren en zijn er ‘s-nachts ontzettend veel sterren te zien.

De camping, Oázis Tanya is gelegen in het zuiden van Hongarije.
In de provincie Bács-Kiskun, nabij grote steden als Szeged, Baja, Kecskemét en Subotica (Servië).

Oázis Tanya

De naam Oázis Tanya is vrij simpel te verklaren. Tanya is het Hongaarse woord voor boerderij. Alle boerderijen in Hongarije heten dus Tanya. Deze camping is dus vernoemd naar de oude boerderij, die nu hun keuken en gezelschapsruimte is.
Het deel Oázis wordt direct duidelijk, zodra je naar deze camping toe rijdt. Oázis is namelijk het Hongaarse woord voor, inderdaad, oase. Volgens ” “Van Dale” is een oase een:

1   waterrijke, vruchtbare streek in de woestijn
2   lieflijke plek: een oase van rust

Beide beschrijvingen zijn zeer van toepassing op deze camping. Hun camping ligt namelijk midden in de Hongaarse poesta, een ruig steppegebied. Maar zodra je het pad afgaat en de camping oprijdt, waan je jezelf in een oase. Mooi strak gras, een zwembad, tsjilpende vogels, wat wil je nog meer?

De Camping

Twintig ruime plaatsen: Hun camping beschikt over twintig ruime plaatsen. Bij aankomst op de camping kan je zelf kiezen waar je wilt staan. Sommige plekken zijn dichter bij het zwembad, andere zijn dichterbij het toiletgebouw en weer anderen geven je de volledige rust van de poesta. Alle plaatsen hebben een 220 V. 6 Amp. Aansluiting. Tevens is er gratis WiFi aanwezig.

Zwembad: Hun zwembad (32m2) wordt verwarmd met zonne-energie en is heerlijk voor een verfrissende duik of voor de kinderen om in te spelen. Ze hebben ook een speeltuin met oa. een klimrek, schommel en trampoline. Ook hun tafeltennistafel, dartboards en jeu de boule baan nodigen uit tot een spelletje. Hun poestasafari met de Jeep is een must als je wat meer wilt zien van de Hongaarse natuur, maar je kan natuurlijk ook bij hun fietsen huren en op jouw eigen poestasafari gaan of gewoon even het dorp in fietsen.

Toiletgebouw: Het toiletgebouw beschikt over meerdere douches en toiletten. Natuurlijk een heren en een dames kant. Daarnaast staat er een wasmachine tot je beschikking. Aan de achterzijde van het gebouw zijn 4 afwasbakken met warm en koud stromend water, voor de afwas. Er is ook een stortplaats voor het chemisch toilet.

Minder validen: Het terrein van de camping is gedeeltelijk licht glooiend, echter zij hebben al meerdere gasten gehad met een scootmobiel die geen problemen hebben ondervonden. Het toiletgebouw beschikt ook over speciale douches en toiletten voor minder validen

Ontbijt en diner: Het is mogelijk om op de camping verse broodjes te bestellen, en ontbijt en diner te nuttigen, alles tegen aantrekkelijke prijzen. Dineren is op doordeweekse dagen. Graag de dag van te voren reserveren, zodat zij met inkopen rekening kunnen houden.

Honden: Honden zijn toegestaan op de camping. Wel graag even melden bij de boeking dat je een hond meeneemt.

Website Camping Oázis-Tanya: oazistanya.com

 4.3/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in