Camping Monte Rosa – Eco-kamperen ​​op 577 meter hoogte

Camping Monte Rosa is een kleine camping in de buurt van het oude dorp San Carlo in het Valle Anzasca, een van de zeven valleien van Val d’Ossola.

Midden in deze groene vallei kun je eco-kamperen, ​​op 577 meter hoogte, met een prachtig uitzicht op de bergen. De rivier de Anza, afkomstig van de gletsjer van de Monte Rosa (4634 meter), loopt langs de camping.

De Monte Rosa zelf begint aan het einde van de vallei. Het is na de beroemde Mont Blanc de hoogste berggroep van de Alpen en vormt de grens tussen Italië en Zwitserland. Dit is de plek voor uw wandel– en bergvakantie.

Concept van de camping Monte Rosa

Camping Monte Rosa wil de plek zijn waar mensen zich kunnen (her)binden met de natuur. Zij geloven dat mensen onlosmakelijk verbonden zijn met de natuur waar tijd, schone lucht, inspanning en rust geen luxe is maar essentieel om de noodzakelijke balans te hervinden.

Zij willen hun gasten daarvoor plek bieden in een omgeving waar massatoerisme niet bekend is en waar je zelf of via excursies de natuur van dichtbij kunt bewonderen.

Leestip:  Genieten in hartje Zwartsluis aan het Zwartewater
Geschiedenis

In de vroege jaren 60 had een lokale leraar, Tarcisio Cattrini, het ambitieuze idee om een ​​onbebouwd stuk land voor zijn ouderlijk huis om te vormen tot een camping.
In die tijd was de vallei van Anzasca erg afgelegen en moeilijk te bereiken, er waren zeer weinig contacten met buitenlanders.
De weg door de vallei was bijna onbegaanbaar en het kostte toen veel meer tijd dan vandaag om San Carlo vanaf het begin van de vallei te bereiken. Weinigen dachten toen dat er toeristen naar het dorp zouden komen, maar Tarcisio had een duidelijke visie. Hij wilde een omgeving creëren waar mensen elkaar konden ontmoeten en waar vriendschappen en culturele uitwisseling in een natuurlijke omgeving als vanzelf zouden plaatsvinden. Hij heeft de basis gelegd.

Leestip:  Wat is het leuke van kamperen in Nederland?

Website Camping Monte Rosa: www.campingmonterosa.eu

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in