Bedford Belangen Club – de Nederlandse Bedford Club

Het Engelse bestel- en vrachtwagenmerk Bedford heeft een roemrijke historie.  Het is jarenlang een van de grotere merken geweest op het gebied van lichte, middelzware en zware vrachtwagens, bussen en bestelbussen. Het is dan ook niet zo vreemd dat Bedford na de oorlog jarenlang het meest verkochte vrachtwagenmerk in Nederland geweest! En het is zelfs een aantal jaren de meest winstgevende Europese onderneming van General Motors geweest. Geweest, want het is helaas allemaal verleden tijd. Wegens teruglopende omzetten heeft General Motors de productie van Bedford in 1986 gestaakt, zodat het aantal Bedford voertuigen sindsdien alleen maar afneemt. Dat is erg jammer, maar het is nu eenmaal zo. Een van de doelen van de Bedford Belangen Club is dan ook om dat wat er nog is zolang mogelijk op de weg te houden! En gelukkig rijden er in Nederland nog behoorlijk wat van deze oude Bedfordjes rond.

Leestip:  NKC - Buscampers Hannes en Grote Hannes: hotel chic op wielen
Camper

Vaak zijn ze in gebruik als camper of zoals dat in het Nederlands heet: zwerfauto, en die zijn overwegend gebaseerd op een CF of CF2 model. Dat zijn de modellen die je dus het meest tegenkomt, en daardoor zijn het ook de meest voorkomende modellen – maar niet de enige – binnen de Bedford Belangen Club. Overigens zijn er daarvan naar onze waarneming geen twee hetzelfde! Het betekent niet dat je een Bedford CF of CF2 moet hebben om lid van onze Bedford Club te zijn, en je hoeft ook geen camper te hebben.

Internationaal

Er zijn leden met andere modellen, er zijn leden die weliswaar een Bedford hebben maar dan een die geen camper is, en er zijn leden zonder Bedford maar mèt belangstelling voor dit historische Engelse merk. Bovendien komen de leden van onze Bedford Club niet alleen uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Kortom, de Bedford Belangen Club is een gevarieerd internationaal gezelschap!

Leestip:  NKC - Gewichtsverlaging voor Knaus Van Ti en Van Wave

Website Bedfordbelangenclub

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in