Agro-camping Ormsbyfield met dampende en snuivende koeien

Agro-camping Ormsbyfield ligt op de grens van het brede duingebied bij Castricum en het open Hollandse weidelandschap. Vanaf de 30 ruime plaatsen op deze typische boerencamping is er vrij zicht over de groene polders en het eeuwenoude Krengenbos.

De boerderij waar Agro-camping Ormsby Field bij hoort, wordt gedreven door Gerard en Wilma Veldt, samen met dochter Yvonne en schoonzoon Bart. Het is een typische koeienboerderij. Er staan 70 melkkoeien op stal, plus meestal wat kalfjes. De melk gaat via de zuivelfabriek naar de winkels en wordt onder meer gebruikt om de speciale Noord-Hollandse kaas van te maken.

Gerard en Wilma Veldt
Gerard en Wilma Veldt

Elke dag zijn zij bezig op de boerderij, met de koeien en andere dieren. De gasten zijn daarbij welkom, en mogen een handje helpen als ze dat willen. Zij kunnen direct vanaf de camping de duinen inlopen, of het open weidegebied. Door deze natuurgebieden fietsen kan natuurlijk ook; daarvoor zijn diverse interessante routes uitgezet. Op de fiets ligt het gezellige centrum van Castricum op slechts 5 minuten afstand.

Leestip:  Landgoed Meistershof in Drenthe genieten voor jong en oud

Er is tevens een NS-station, vanwaar de trein in 10 minuten naar de kaasstad Alkmaar rijdt, in 25 minuten naar Amsterdam of Den Helder, en in een half uur naar Haarlem. Zij zijn altijd bezig op hun boerenbedrijf, maar zijn ook gastheer en gastvrouw voor hun kampeerders.

Faciliteiten

Agro-camping Ormsby Field telt dertig staanplaatsen. Op elke plaats kan een caravan, camper of vouwwagen staan, en er zijn wat tentplaatsen. Enkele plaatsen zijn deels betegeld. Het kampeerterrein is omzoomd door een beukenhaag. Vanaf elke plaats is er uitzicht over het open veld of op een bos in de buurt.

Voor de kinderen

Voor kinderen is er veel te doen op boerderijcamping Ormsby Field. Het speciale van kamperen bij de boer is vooral de omgang met dieren. Zeventig koeien staan op stal en die vinden het altijd machtig interessant om enthousiaste of nieuwsgierige kinderen te zien. Voor kinderen is het ook altijd boeiend om deze dampende en snuivende koeien in levenden lijve te zien. En ze mogen meedoen! Bijvoorbeeld met voer geven. Vooral van het voederen van kalfjes kan kinderen heel blij maken.

Leestip:  Boerderijcamping de Mebel in de gemoedelijke Achterhoek!

Website Agro-camping Ormsbyfield: www.ormsbyfield.nl

 5/5 (9)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in