Accommodaties in stad profiteren nauwelijks van binnenlandse toerisme

Nu Corona weer oplaait in Nederland wordt het voorzichtig opkomende toerisme vanuit het buitenland in de kiem gesmoord. Gelukkig voor de hoteliers blijft de Nederlander meer in eigen land. Men kiest daarbij met name voor de rust en gezonde buitenlucht van het platteland en de eilanden. Opvallend weinig wordt de stad aangedaan. “Wel voor een nachtje”, vertelt Willem Megens, eigenaar van Outside Inn, de grote indoorcamping in Amsterdam. “Buitenlanders komen meestal voor 3 tot 5 dagen naar de stad. Dan ben je meteen ook een aantal doordeweekse dagen gevuld. Maar de Nederlander gaat vaak slechts een dagje shoppen of terras hoppen. Soms boekt men er een nachtje bij. Wij hebben nog het geluk dat we een bijzondere locatie zijn. Dat maakt van dat nachtje een unieke belevenis. Hierdoor scoren we best aardig bij de binnenlandse toerist.”

Het is de vraag hoe lang de stedelijke accommodaties de geringe aantallen bezoekers nog kunnen volhouden. Doordat er te weinig toeristen zijn, staan de kamerprijzen enorm onder druk. Er wordt veel gestunt met lage prijzen. Daar komt bij dat er veelal zeer kort van te voren geboekt wordt en er net zo makkelijk weer geannuleerd wordt.

Leestip:  ANWB en NKC organiseren samen Camper van het Jaar 2025

Megens hoort dezelfde verhalen van collega-hoteliers in de stad. Hij is niet de enige die zijn tarieven voor met name doordeweekse dagen heeft verlaagd. “Het is ons de laatste maand goed gelukt de weekenden goed bezet te zijn, maar daar gaan wij het niet mee redden. We hebben ook bezetting op de eerste dagen van de week nodig.”

Overigens zit hij niet bij de pakken neer. Hij organiseert andersoortige invullingen voor dat soort dagen. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijvendagen en ‘heide’sessies of bijzondere zaken. Zo komt de televisieserie Project Rembrandt een aflevering bij hem op de 1000 m² grote, overdekte camping filmen.

Zwarte cijfers schrijven

Omdat Outside Inn door ongelukkige omstandigheden niet in aanmerking komt voor overheidssteun heeft Willem Megens andere manieren bedacht om deze lastige tijd door te komen. “We hebben bedacht dat het nog wel eens tot april 2022 kan duren voordat we zwarte cijfers kunnen gaan schrijven. Om die periode door te komen, zijn we een crowdfundingscampagne begonnen die heel fijn al bijna een halve ton heeft opgeleverd.”

Gasten voor 1 nacht

Ondertussen zijn de gasten zeer tevreden. Voor een vrolijk geschilderd strandhuisje zit een man met toch wel een veel oudere vrouw. Het blijken Ron en zijn moeder Gerda te zijn. De overnachting was zijn cadeau voor haar 80-ste verjaardag. Ze genieten volop.

Ron en zijn moeder Gerda

Hun buren zijn Simona en Daniel, die zitten voor hun gerenoveerde jaren-zestig-caravan uit te puffen van een lange dag Amsterdam. Daarnaast zit een familie die het ook helemaal naar het zin heeft in hun verbouwde, vintage busje. De kids Jaylinn en Quinty genieten op de overdekte camping. En als de kinderen het leuk hebben, dan hebben de ouders Martin en Jannet het ook prima naar de zin.

Leestip:  Anti muggen middel, muggenlamp of deet?

vintage busje

Het is er dus heel gezellig, echter wel voor slechts 1 nachtje!

Over Outside Inn

Bij dit unieke hotelconcept staat er onder een dak een vintage caravan met een goed bed voor je klaar. Geen camping waar je met je rol toiletpapier door de regen moet. Hier stap je uit je caravan op het droge kunstgras en zijn de sanitaire voorzieningen van topkwaliteit. Je slaapplek is een gepimpte vintage caravan met een super lekker bed. Maar je kunt ook kiezen voor een strandhuisje met zand voor de deur of een pipowagen.

Volgens oprichter en classic caravan-restaurateur Willem Megens voorziet zijn indoor camping in een behoefte bij mensen die het standaard hotel zat zijn, gewoon kamperen niet zien zitten en op een ideale plek in Amsterdam en toch vlakbij de natuur willen verblijven.

Leestip:  Picknickkleden een Must-Have voor op de Camping

Ook uniek voor Amsterdam is dat je recht voor de deur gratis kunt parkeren; op werkdagen van 18:00 tot 9:00 en in het weekend zelfs helemaal gratis. Kom je met de metro, dan hoef je slechts 350 meter te lopen.

Website Outside Inn: www.outsideinn.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in