Groei verblijfstoerisme in Nederland zwakt af

Een nieuwe fase breekt aan: van herstel na corona, naar meer ‘normale’ groei.

Deze week publiceerden zij de verwachtingen voor verblijfstoerisme voor 2024. Daarin komen interessante feiten naar voren! Internationale bezoeken zorgen, net als in 2023, voor de groei. Maar het groeitempo gaat omlaag, en de verwachting is dat het aandeel van binnenlands en inkomend bezoek ongeveer gelijk wordt aan de situatie in 2019. Met één opvallend verschil: het totaal aan gasten ligt met 51 miljoen 11% boven het niveau van 2019.

Wat is de stand van het verblijfstoerisme in Nederland? Nu wereldwijd de coronagerelateerde reisbeperkingen volledig uit beeld zijn, laten reizigers ook een ander reisgedrag zien. Hoe staat het met de populariteit van binnenlands toerisme in 2024? En wat zijn dit jaar de belangrijkste trends qua internationale bezoeken aan ons land?

Leestip:  Veel interesse in plattelandsvakanties in Nederland

Tweemaal per jaar, in januari en augustus, brengen wij een prognose uit voor het verblijfstoerisme in Nederland, bestaande uit zowel toeristisch als zakelijk bezoek. In onderstaande publicatie vind je een prognose van het verblijfstoerisme (binnenlands en inkomend) in 2024, inclusief een lange termijn trend voor de jaren 2012-2024.

Bekijk het verblijfstoerisme in Nederland in 2024
In dit achtergronddocument vind je meer toelichting bij de forecast.

Download de publicatie (pdf)

Bron: NBTC

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in