Wonen en werken in je camper

0

´Home is where you park it´, ´Vanlife´, ´House on wheels´ – Dit zijn veelvoorkomende termen die in de afgelopen periode in populariteit sterk zijn gestegen. Deze manier van leven intrigeert velen en voor Indie Campers, Europa´s grootste camper verhuurbedrijf, is het wel duidelijk waarom. Wakker worden in de natuur, de wereld ontdekken, het ultieme gevoel van vrijheid en dat terwijl de camper alles bezit wat je nodig hebt. Velen onder ons associëren een reis met een camper voornamelijk met een vakantie, maar steeds meer mensen wonen en werken in een camper.

De zomer loopt ten einde en voor sommigen betekent dit de terugkeer naar kantoor, terwijl voor velen de formule van werken op afstand nog steeds de norm zal zijn. Dankzij een nieuwe werk visie genoemd ´Smart working´, kunnen we met onze laptop overal werken. Een goede wifi-verbinding en je bent klaar. Een langere of kortere periode in een camper kan een manier zijn om het gevoel van zomerse vrijheid te verlengen, met de mogelijkheid om tegelijkertijd te werken. Door het huren van een camper in het laagseizoen, kun je ook profiteren van goedkopere tarieven en vermijd je de zomerse chaos op de campings of rustplaatsen.

Leestip:  Ze hebben een droom, wie weet of heeft er een plekje voor Stoer

Tegenwoordig maakt het namelijk niet meer uit of een werknemer zich op enkele kilometers afstand van het kantoor of in een andere stad bevindt. Alleen of in gezelschap, reizen met een camper is een stimulerende en helende ervaring: maar waarom zou je het ook als werkplek kiezen?

Home is where you park it

Het bevredigt en versterkt het verlangen naar vrijheid

Zelf kiezen waar we willen werken maakt ons gelukkiger en heeft daardoor een positieve invloed op de prestaties. Net als bij het werken op afstand versterkt de camper de vrijheid van tijd en ruimte. Reizen, ontdekken en kennis opdoen verbetert de productiviteit en creativiteit: stel je voor dat je parkeert met uitzicht op zee, wakker wordt met een adembenemend uitzicht en dat je je laptop opent om aan het werk te gaan.

Leestip:  Hoe maak je een jaar om te vergeten onvergetelijk?
Het verbeterd je eigen tijdmanagement

In vergelijking met een traditionele reis heb je minder de behoefte om alles in detail uit te plannen. Je bespaart namelijk geld en tijd omdat je niet ver van tevoren hoeft te boeken en in te checken. Daarnaast win je tijd tussen de werkuren en reizen van en naar huis en kun je zo het meeste uit je tijd halen die je dan weer kunt investeren in hobby´s en familie.
Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op hygiëne en veiligheid, wat op dit moment erg belangrijk is.

Minimaal leven

Met een kleine, maar praktische ruimte beschikbaar, is het reizen licht, keer je terug naar de essentiële spullen die je nodig hebt in je leven en is het een nieuwe manier om elkaar te leren kennen en misschien wel opnieuw te vinden. Juist door de mogelijkheid om verborgen pareltjes te ontdekken, is reizen in een camper een helende ervaring. Een reis waarbij ´het gevoel van thuis´, het reizen zelf en werken samensmelten en de ´ervaring´ van begin tot eind de hoofdrolspeler is.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *