Winterkamperen steeds populairder

Winterkamperen steeds populairder – 10 PaulCamper survivaltips! – Kamperen in de winter wordt steeds gangbaarder en er verschijnt ook steeds meer uitrusting die dit mogelijk maakt. Denk aan beter geïsoleerde campers en caravans, veilige mobiele verwarmingen en meer keuze in sneeuwkettingen. Niet onbelangrijk: steeds meer campings zijn geopend tijdens de wintermaanden, tegen een lager tarief dan je ’s zomers gewend bent!

Als je gaat winterkamperen dan is het natuurlijk verstandig om voorbereid op reis te gaan. PaulCamper, het bekende camperdeelplatform, heeft 10 survivaltips voor jou om deze wintertrip te overleven:

 • Uiteraard huur je een camper of caravan die geschikt is voor winterkamperen. Deze zijn beter geïsoleerd en hebben een sterkere verwarming.
 • Plan je route zodat je weet dat elke camping die je aan wilt doen ook echt geopend is tijdens de wintermaanden.
 • Oefen thuis met het omleggen van sneeuwkettingen op je auto of camper. Want je moet ze onderweg altijd om je wielen leggen op een plek waar dat slecht uitkomt.
 • Controleer voor vertrek de werking van het verwarmingssysteem en plaats een nieuwe batterij in de kachelontsteking.
 • Zaken om mee te nemen: sneeuwschep, bezem, föhn, (nood)kachel
 • Zorg voor dekens, handschoenen, mutsen en warme winterkleding in de auto.
  Houd onderweg je brandstofvoorraad extra goed in de gaten. In de winter wil je zeker niet stranden zonder brandstof.
 • Zorg dat je slotspray op zak hebt. Dus niet in de camper of caravan bewaren.
 • Loop je toch ergens vast, laat dan de motor gewoon lopen voor de verwarming.
 • Stationair draaiende motoren gebruiken nauwelijks brandstof.
 • Hou de verwarming op de camping altijd aan, maar zorg wel voor voldoende ventilatie.
Leestip:  Jouw plekje op Camping De Boerinn met vroegboekkorting

Kamperen in de winter blijft natuurlijk een uitdaging. Met de juiste voorbereidingen geniet je van een unieke ervaring. En met deze tips wordt jouw winterkampeertrip in ieder geval een stuk comfortabeler!

Over PaulCamper

PaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere huur en verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Inmiddels worden jaarlijks zo’n 230.000 campernachten geboekt en vind je 3.000 verhuurders op het peer-to-peer verhuurplatform. Er zijn geen kleine lettertjes, wel extra zekerheid. Want met de speciale verzekeringsmodule zijn zowel verhuurder als huurder zeker dat elke onverhoopte schade gedekt is. Sinds 2017 is de PaulCamper Community ook in Nederland en Oostenrijk actief en groeit verder in de rest van Europa. Voor meer informatie: https://paulcamper.nl/.

Leestip:  Kraaij Caravans en Campers voor jouw welverdiende vakantie
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in