Visit Sweden is terug op de Vakantiebeurs 2023

Ze zijn er weer! Eindelijk weer terug op de Vakantiebeurs. Als vanouds staan ze bij de andere Scandinavische aanbieders in de Nordic Village in Hal 9, stand  D034 samen met hun concullega’s van Visit Norway en diverse touroperators als Nordic Info en Cape Tracks.

Hopelijk tot volgend jaar op de Vakantiebeurs 2023.

Foto: Anne Tusveld

Visit Sweden: Vänernleden genomineerd voor beste fietsroute van het jaar.

De 640 km lange Vänernleden is een van de drie Europese fietsroutes die meedingt naar de titel ‘Beste Fietsroute van het jaar’.

Behalve de Zweedse Vänernleden zijn ook een Deense fietsroute en een Belgische fietsroute genomineerd. De verkiezing is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs.

Op vrijdag 24 februari maakt de jury de winnaar bekend tijdens de eerste dag van deze beurs in de  Jaarbeurs in Utrecht.

Leestip:  Ook voor getrainde fietsers is e-biken in de Alpen geweldig
Vänernleden
Foto: Jessica de Korte

De genomineerde route loopt rondom het Vänermeer, het grootste meer van Zweden. De route gaat door ruige bossen en golvende weilanden, met overal de typische Zweedse rode houten huizen. Het wegdek bestaat vaak uit gravel en er zijn af en toe wat klimmetjes. De route is perfect voor de meer avontuurlijke fietser. Je komt kilometers lang niemand tegen. In de zomer wordt op bijzondere plekken, van een watermolen tot een oude papierfabriek,  Zweedse FIKA –  koffie met zelfgemaakte taart – geserveerd.

Website Visit Sweden: visitsweden.com

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in