Tientallen kampeerprimeurs in Utrecht

’s Morgens nog niet weten waar je ’s avonds de pootjes van je caravan uitdraait, in slaap vallen met het geluid van de krekels of samen vanuit je daktent genieten van de mooiste zonsondergang ever: kamperen is populairder dan ooit. Dat blijkt ook uit het aantal primeurs tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober).

Kamperen is hót: het aantal kampeermiddelen steeg dit jaar naar een nieuw Nederlands record van 555.771 caravans en campers. Daarmee staat Nederland in de Top-3 van fanatiekste kampeerlanden. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn er tientallen primeurs te zien op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, (dak-)tenten en accessoires en daarnaast is er een boordevol programma met presentaties, clinics en workshops. Onder meer voor nieuwbakken camperkampeerders, want de kampeerauto is hard op weg om het populairste vakantievoertuig te worden: het aantal campers is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld.

Leestip:  Verkoop nieuwe caravans groeit 11,5 procent in eerste kwartaal

Een paar dagen hier, een weekje daar. Genieten van de natuur, buiten zijn, wakker worden van het vrolijke gekwetter van de vogeltjes: kamperen is een van de populairste vormen van vakantievieren. Nederland telt inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders die liever slapen onder de duizenden sterren aan de hemel dan onder de vijf sterren in een hotelkamer. Ook de verkoop van nieuwe caravans en campers vertoont een stijgende lijn: alleen al in de maand augustus werden er 577 nieuwe caravans op kenteken gezet, een groei van 17,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Nederlandse kampeerders hebben ook de camper ontdekt: in de maand augustus werden 135 nieuwe campers op kenteken gezet (+11,6 procent) – in totaal rijden er in Nederland bijna 130.000 campers rond: meer dan een verdubbeling in de afgelopen 10 jaar. Speciaal voor instappers is er daarom tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (9 t/m 13 oktober) een interessant programma boordevol workshops gericht op de verschillende soorten kampeerauto’s, de aanschaf en de overnachtingsmogelijkheden op campings en camperplekken bij stadjes, jachthavens en zelfs bij restaurants.

Tijdens het grootste – en leukste – kampeerevent van Nederland vertellen trendwatchers over kampeertrends en verder is er tijdens de vijf beursdagen veel aandacht voor het activiteitenprogramma, waaronder de workshop Winterkamperen – een nieuwe trend – en een presentatie over innovatieve kampeeraccessoires. Zoals speciale smartphone-apps waarmee je het niveau van je gasflessen checkt en waarmee je op afstand de airco van de camper een graadje lager kunt zetten.

Leestip:  Blue Campers - Belgische platform voor camperverhuur

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en de perfecte plek om je volgende roadtrip in te plannen. Tot ziens in Utrecht, van 9 tot en met 13 oktober!

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in