Terugroepactie: Thule Omnistor luifel model TO 8000 en TO 9200

De 220V Thule Omnistor Nice Erafit of de Thule Omnistor Nice Eramat buisvormige luifelmotoren uit de productieperiode juni 2016 tot juli 2019, kunnen een defect hebben in het verbindingselement tussen de luifelbuismotor en de rolas.

In zeldzame gevallen kan het leiden tot het ongecontroleerd opengaan van de luifel.

Wat betekent dit?

De luifel kan schade en letsels veroorzaken aan personen of voorwerpen die in de weg staan. Als de luifel zich opent tijdens het rijden, kan dit bovendien een ernstig veiligheidsrisico voor u als consument veroorzaken. Als de luifel vanwege het probleem open gaat, kan hij niet meer gesloten worden, zelfs niet met de noodzwengel.

Hoe controleert u of uw luifel behoort tot deze terugroepactie?

Als u een Thule Omnistor TO 8000 of TO 9200 luifel met een buismotor heeft, kunt u op basis van de informatie op het productielabel in de luifel bepalen of uw luifel is geproduceerd in de periode van 1 juni 2016 tot 31 juli 2019. Zie afbeeldingen hieronder, waarop 1) wordt aangegeven waar u het productielabel kunt vinden en 2) waar de productiedatum op dat label wordt weergegeven. In dit voorbeeld met de zes cijfers rechtsonder betekent 30 = de 30e, 01 = januari en 19 = 2019, wat betekent dat deze luifel werd geproduceerd op 30/01/2019.

Leestip:  Getest - Met een dieselkachel de voortent verwarmen

Dit productielabel vindt u hier:

De luifel valt ook onder de terugroepactie als uw luifel achteraf werd uitgerust met een buismotor, of als de buismotor werd vervangen tijdens een onderhoudscontrole in de periode van 1 juni 2016 tot 31 augustus 2019. Controleer indien nodig uw service-factuur of neem contact op met uw dealer.

Als de buismotor vóór juni 2016 werd vervangen, of de productiedatum van de luifel buiten de betreffende periode valt, is uw luifel veilig te gebruiken en hoeft u geen verdere actie te ondernemen.

Alle Thule Omnistor luifels met handbediening en alle Thule Omnistor luifels met een 12V motoraandrijving zijn hier niet betrokken.

Meer over deze terugroepactie vindt u op: https://www.thule.com/nl-nl/safety-notices/recall230v

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in