PaulCamper bestaat vijf jaar

0

PaulCamper bestaat vijf jaar! Iedereen die eens wil ervaren hoe het is om met een camper op reis te gaan, geen vaste camper wil, of geen zin heeft om een camper te kopen kan bij PaulCamper terecht voor een camper naar wens. Het online platform voor de huur en verhuur van particuliere campers is inmiddels ook al een jaar actief op de Nederlanders markt.

In die vijf jaar dat PaulCamper bestaat, zijn ontelbare kilometers afgelegd door duizenden camperliefhebbers, kriskras over het Europese continent. Daarbij zijn grote toeristische trekpleisters bezocht, maar ook onontdekte pareltjes. Voor wie de volgende keer naar een écht originele plek wil, heeft PaulCamper een lijstje opgesteld met plaatsen die allemaal camperwaardig zijn. De ene voor een weekend, de ander voor een roadtrip van meerdere weken.

Van rondje tot roadtrip

1. Camperduin – We beginnen dichtbij. Dit dorpje ligt aan de Noord-Hollandse kust, pal naast de duinen van Schoorl. Dat zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland en erg geschikt om te wandelen. Rond Camperduin liggen diverse campings, waarvan het maar een klein eindje is naar het strand aan de Noordzee.

2. Kamperland – Dit Zeeuwse dorp ziet het inwoneraantal iedere zomer verdubbelen, door de komst van liefhebbers van zon, strand en watersport. De strandliefhebbers gaan naar de Noordzeekust, terwijl watersportliefhebbers zich kunnen uitleven op de Oosterschelde.

Leestip:  Kampeervakantie te duur door hoge brandstofkosten?

3. Bussloo – Je wilt een keer een weekend op pad met een camperbus, maar weet nog niet waarheen. In het midden van de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen ligt recreatiegebied Bussloo. De zandstranden en ligweiden rond de recreatieplas zijn ’s zomers terecht een drukbezochte plek. Direct om de hoek liggen bovendien enkele campings om de camper te parkeren.

4. Bussy-le-Château – Met het bussie genieten als een god in Frankrijk, dat kan rond Bussy-le-Château. Het dorpje ligt in de Champagne, één van de groenste gebieden van Frankrijk. Overnachten kan op diverse campings in de regio. Bespreek vooraf goed wie de bob is, want Épernay – de hoofdstad van de champagnewijn – ligt om de hoek.

5. Bussy-le-Grand – Vrij vertaald ‘het grote bussie’. Bussy-le-Grand is gelegen in de paulcampersBourgogne en dat zegt al voldoende. Wie als een Bourgondiër wil eten en drinken is hier perfect op zijn plek. In de buurt van Bussy-le-Grand liggen enkele

campings en het 12eeeuwse kasteel Château de Bussy-Rabutin, dat als historisch monument te bezoeken is.

6. Quimper – We blijven nog even in Frankrijk en wel in Cèmpèr, zoals de Fransen het zelf zeggen. De locals houden het nog simpeler, die zeggen in het plaatselijk dialect gewoon Kemper. Quimper is gelegen in Bretagne, dichtbij de Atlantische kust. Op een roadtrip naar Quimper passeer je onder andere de stranden van D-Day, de fotogenieke havenstad Saint-Malo en het kasteeleiland Le Mont Saint-Michel.

Leestip:  100% elektrisch recreatief voertuig

7. Campertogno – Een prachtig bergdorpje in de Italiaanse Alpen, met leuke smalle straatjes en oude huizen, in de Italiaanse provincie Vercelli. Campertogno is omringd met fraaie Italiaanse bergen wat zorgt voor een fantastisch uitzicht. Vanuit dit pittoreske dorpje (met maar 226 inwoners) kun je gemakkelijk een dagje naar Milaan of Turijn.

8. Câmpina – Dit stadje in Roemenië ligt dichtbij het Bucegi-gebergte en is vooral bekend om het prachtige ‘Iulia Hasdeu Castle’. Deze stad vol geschiedenis biedt je veel bezienswaardigheden en ook de mogelijkheid om een tripje te plannen naar de Roemeense hoofdstad Boekarest.

9. La Camperona – La Camperona is eigenlijk meer een bergtop, gelegen in Asturië (Noord-Spanje). Deze regio staat bekend om zijn ruige karakter en is onderdeel van wat ook wel het Groene Spanje wordt genoemd. Een gebied met prachtige, beboste berghellingen, die je vanaf de top van La Camperona extra goed kunt zien.

10. Rust – Wie Rust zoekt, komt uit in Oostenrijk. Dit historische dorpje met de prachtige naam ligt in het uiterste oosten van het land, tegen de grens met Hongarije aan. Rust ligt aan de oever van het nationaal park Neusiedler See. De camping in Rust vormt een ideale uitvalsbasis voor waterrecreatie en natuurliefhebbers.

Leestip:  Smarttank - slimme vuilwatertank met schone overloop

Er is dus genoeg te genieten in Europa voor de camperliefhebber. We zijn benieuwd naar alle foto’s!

Over PaulCamper

PaulCamper is het bemiddelingsplatform voor de particuliere verhuur van campers. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Dirk Fehse, toen hij zijn eigen camper “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbod. Inmiddels weten meer dan 10.000 huurders en 1.700 verhuurders hun weg te vinden naar het peer-to-peer verhuurplatform.

Voor meer informatiePaulcamper.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in