NKC – Volkswagen presenteert verlengde e-bus

In de Verenigde Staten is onlangs de nieuwe verlengde versie van de elektrische Volkswagen ID. Buzz gepresenteerd. Deze jongste uitvoering van de elektrische personenbus heeft een verlengde wielbasis en een gigantisch panoramadak. Een camperversie staat op de planning voor 2025.

De nieuwe Volkswagen ID. Buzz met lange wielbasis heeft een lengte van 4,96 meter. Dat is een behoorlijk verschil met de reguliere bus, die 4,71 meter lang is. Die 25 extra centimeters zouden goed van pas kunnen komen bij de transformatie van de ID. Buzz tot camper. Van het eerste model – met de reguliere wielbasis – heeft Volkswagen al een camperversie aangekondigd, maar die is er nog niet. Wel hebben andere camperbouwers de uitdaging opgepakt.

Enorm panoramadak

De lange wielbasis is hét nieuws van de jongste ID. Buzz. Maar er is meer: de vrolijke personenbus heeft namelijk ook een enorm panoramaraam in het dak met een oppervlakte van maar liefst anderhalve vierkante meter. Volgens Volkswagen is dit het grootste glazen dak dat het merk ooit heeft toegepast. Extra bijzonder is dat het smartglas elektronisch of spraakgestuurd van tint kan veranderen: van transparant naar ondoorzichtig. Dat zit hem in de elektrische aansturing van vloeibare kristallen.
De Europese introductie van de verlengde ID. Buzz vindt plaats in het weekend van 23 tot en met 25 juni tijdens het VW Bus Festival in Hannover. Volkswagen vertelt dan ook meer over de nieuwe 85 kWh-batterij, die voor een grotere actieradius zorgt en over de krachtigere elektromotor.

Deze motor heeft een vermogen 210 kW (286 pk). Daarmee is een topsnelheid van 160 kilometer per uur te bereiken. En dat verschilt behoorlijk van de huidige 150 kW-motor die net de 145 kilometer per uur aantikt. In 2024 komt er zelfs een vierwielaangedreven bus met 250 kW, dat is 339 pk.

Leestip:  Volop ruimte voor viervoeters in Flowcamper Fellschnute

De verlengde Volkswagen ID. Buzz is waarschijnlijk leverbaar vanaf voorjaar 2024. De prijs is nog niet bekend.

Bron: NKC

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in