Nieuwe belevingscamping van festivalorganisatoren

Nieuwe belevingscamping van festivalorganisatoren trekt overnachters naar de Achterhoek.

Dat de evenementenbranche volledig stil is komen te liggen sinds de start van de coronacrisis zal niemand zijn ontgaan. Tientallen organisatoren en leveranciers hebben daarom de handen ineengeslagen en lanceren vanaf 13 juli hun nieuwe project ‘East Nomads’. Onder die naam staan in het Gelderse Aalten, vlakbij de Duitse grens, binnenkort negentig volledig ingerichte tenten, waar je kennis zal maken met het nieuwe ‘belevingskamperen’.

East Nomads is een initiatief van creatief conceptbureau De Burgemeesters en festivalproductiebureau Deworrying, die de handen ineen hebben geslagen met partijen zoals Ron Blaauw van Ron Gastrobar en barbecuemaster Jord Althuizen van Smokey Goodness. “In de festivalindustrie zijn we allemaal rondtrekkende nomaden”, leggen Guy Verbeek van De Burgemeesters en Huibert van Os van Deworrying uit. “We reizen van plek naar plek, waar we telkens weer een nieuwe wereld opbouwen die bezoekers hun dagelijkse zorgen even laat vergeten. Deze zomer is dat anders: het festivalseizoen is door de maatregelen volledig in het water gevallen. Voor de hele industrie is het moeilijk deze klappen op te vangen. Bij het opzetten van East Nomads slaan we daarom de handen ineen met verschillende organisatoren en leveranciers. Zo hopen we elkaar te helpen uit dit dal te komen”.

Leestip:  Camping La Garenne in het mooie dal van de rivier de Eyrieux
Belevingskamperen

De plekken op het tientallen hectaren tellende grasland zijn ruim opgezet. Bezoekers slapen in comfortabele bedden in een tent waarin ruim voldoende mogelijkheid is om anderhalve meter afstand te houden. Ook beschikt iedere accommodatie over een eigen sanitaire voorziening met toilet, douche en wastafel. Bij iedere tent zijn bovendien een grote picknickbank, loungestoelen, warme plaids en sfeervolle verlichting inbegrepen.

De organisatoren hebben er alles aan gedaan om East Nomads zo coronaproof mogelijk te maken, lichten Verbeek en van Os toe. “Over het hele terrein zijn brede looppaden aangelegd. Ook wordt bezoekers gevraagd bij het binnengaan van gemeenschappelijke ruimtes de handen te ontsmetten. Daarnaast werken we met de onze eigen app, waar mensen ons 24 uur per dag alles kunnen vragen. Zo voorkomen we drukte bij de receptie”.

Leestip:  De beste kampeergebieden in Europa

Via die app is het ook mogelijk eten en drinken te bestellen van lokale ondernemers – van een ontbijt tot een barbecuepakket. “We hebben waar mogelijk de samenwerking opgezocht met lokale partners”, vertelt van Os. “Zo zorgen we ervoor dat het project een positieve impact maakt op de omgeving”.

Luxe tenten

Programma

Tijdelijke bewoners hoeven zich geen moment te vervelen. Niet alleen bevinden zich op het terrein verschillende mogelijkheden tot sport en spel, ook worden dagelijks activiteiten georganiseerd – van yogalessen tot workshops hutten bouwen voor de kinderen. Ook de omgeving barst van de natuur en cultuur.

Naast een regulier verblijf kun je ook kiezen voor een meerdaags arrangement. Zo neemt het team van sterrenchef Ron Blaauw maar liefst twee weekenden het terrein over en word je verrast met onder andere culinaire 6-gangendiners. Daarnaast bouwen Jord Althuizen en zijn pitmasters East Nomads twee weken om tot Smokey Goodness BBQ Village, waarbij je volledig verzorgde diners krijgt vanaf de grootste smokers van Nederland, zijn er speciale BBQ workshops en is er een uitgebreid randprogramma.

Leestip:  Camping De Couter even heerlijk uitwaaien
Reserveren

“Wie bij ons slaapt, waant zich even helemaal weg”, aldus Verbeek. Boek nu een luxe plek of lees meer over de arrangementen en het programma via www.eastnomads.nl.

 5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in