Minder inreisbeperkingen bij bezoek aan Nederland

Met de langzame heropening van ons land maken we ons klaar om weer bezoekers te ontvangen. Ook uit het buitenland. In februari wordt een aantal inreisbeperkingen opgeheven, wat het voor gasten uit EU-landen en daarbuiten gemakkelijker maakt om een bezoek te brengen aan Nederland. De versoepelingen op een rij.

Veilig vrij verkeer binnen Europa

Per 1 februari is de nieuwe aanbeveling van de Europese Raad van kracht die voorziet in een gecoördineerde aanpak om veilig vrij verkeer tijdens de coronapandemie te vergemakkelijken. Voor reizigers met een geldig digitaal EU-covidcertificaat zouden geen extra beperkingen van het vrije verkeer mogen gelden. Dat betekent dat reizigers uit landen binnen de EU met een vaccinatiebewijs naar Nederland kunnen reizen. Reizigers uit landen buiten de EU hebben altijd een testuitslag nodig, ook als zij een vaccinatiebewijs hebben.

Leestip:  Marcel Baltus beëindigt werkzaamheden
Geen quarantaine meer voor volledig gevaccineerde reizigers

Vanaf 2 februari 2022 hoeven reizigers uit een zeerhoogrisicogebied buiten de EU met een boosterprik niet meer in quarantaine. Zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk zijn momenteel nog zo’n gebied. Voor beide landen vervalt de quarantaineplicht als de reiziger de boosterprik minimaal 7 dagen voor de reis naar Nederland ontving. Wel moeten reizigers bij hun bezoek aan Nederland nog zowel een quarantaineverklaring als het vaccinatiebewijs meenemen.

Meer informatie is te vinden op de website van de rijksoverheid.

Coronatoegangsbewijs voor niet-EU reizigers

Tot slot wordt per 15 februari het coronatoegangsbewijs (Ctb) voor kort verblijf voor reizigers van buiten de Europese Unie geïntroduceerd. En dat is goed nieuws! Want tot 15 februari geldt dat ze zich in ons land dagelijks moeten laten testen om een coronatoegangsbewijs (Ctb) te krijgen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan horeca of musea. Ook al beschikken zij over een vaccinatiebewijs. Het gaat daarbij onder meer om toeristen, zakelijke reizigers en congresdeelnemers uit landen buiten de EU die niet deelnemen aan het EU digital COVID Certificate System (DCC). De Verenigde Staten is zo’n land.

Leestip:  Smartengeldboek nog steeds richtsnoer voor de letselschadepraktijk

Met het Ctb voor kort verblijf kan de bezoeker in combinatie met een eenmalige COVID-19 test en een vaccinatiebewijs – met booster óf max. 270 dagen gevaccineerd – een Ctb krijgen dat 14 dagen geldig is. Voor het vaccinatiebewijs en het negatieve testbewijs krijgt de bezoeker twee codes. Deze codes kan de bezoeker laten omzetten naar een Ctb bij NS-balies in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Meer informatie en updates
Meer informatie volgt binnenkort via de website van de Rijksoverheid en op onze COVID-desk. Ook houden we je via ons LinkedIn- en Twitter-pagina op de hoogte.

Bron: www.nbtc.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in