Kamperen voor beginners

Kamperen voor beginners biedt mensen die voor de allereerste gaan kamperen, of die nog zeer beperkte kampeerervaring hebben, handige tips en informatie.

Iedereen kent het gevoel wat je krijgt bij het woord kamperen. Avontuur en terug naar die tijd van vroeger. De tijd dat alles nog primitief en eenvoudig gebeurde. De verhalen uit je jonge jaren komen terug naar boven.

De belevenissen van de indianen en hun knetterende kampvuren. De boeken over het leven van cowboys in het oude wilde westen. Maar mogelijk zijn het ook je eigen herinneringen aan de scouting en aan die gezellige schoolkampen.

Kamperende mens

In feite is dat gevoel de basis om weer eens te gaan kamperen. Camper zegt de Fransman en dat lijkt weer veel op onze woorden camping en camper. Overleven in de buitenlucht weg van al het alledaagse gedoe. Weer afhankelijk zijn van het weer en één zijn met de natuur! We beseffen ons natuurlijk ook wel dat ons leven er niet vanaf hangt. Kamperen doen we meestal omdat we vakantie hebben en omdat we het leuk vinden.

Leestip:  Koken op de camping met de nieuwe Camping Kitchen

We willen met volle teugen genieten van het buitenleven. Niets moet en bijna alles kan. Je kunt zelf kiezen op wat voor manier jij het liefste kampeert. Heel eenvoudig heel erg basic zodat er bijna sprake is van een survivaltocht. Voor dit soort tochten bestaan speciale outdoor-arrangementen. Wil je genieten van alle luxe dan zal je ontdekken dat in de kampeerwereld heel veel mogelijk is.

Het gemak dient hier ook de kamperende mens. Het is erg leuk om op jacht te gaan naar je dagelijkse maaltijden. En wat denk je van zelf koken in de natuur? Wordt dat dan geen unieke ervaring? Is kamperen ook jouw ding dan vind je hier wat je ook zeker moet weten.

Kamperen voor beginners

Is een samenwerkingsproject tussen twee personen. John is een ervaren kampeerder die al tientallen jaren kampeerervaring opgedaan heeft in een groot aantal landen. Hij schrijft vooral informatie uit eigen ervaringen. Dimi3 is geen fan van kamperen, maar heeft in het kader van dit project wel twee kampeerervaringen ondergaan.

Leestip:  Camper mee naar Denemarken: hier moet je op letten

De eerste kampeerervaring is terug te vinden op de site “Hoe overleef ik de camping?”, een jaar later is hij er met zijn gezin met een camper op uit getrokken. Op basis van deze ervaringen (en een enkele keer kamperen in zijn jeugd), de onderzoek drift en de drang om reiservaringen te delen voegt Dimi3 een extra element toe aan de schat van informatie die John schrijft. Samen hopen we een site weggezet te hebben die beginnende kampeerders op weg helpen en waar ook de wat meer ervaren reizigers nog wat aan hebben.

Kamperen voor beginners is primair bedoeld voor mensen die voor de allereerste keer gaan kamperen, overwegen om voor de eerste keer te gaan kamperen of die nog zeer beperkte kampeerervaring hebben. Vanwege de uitgebreide content over het onderwerp kamperen is de site ook handig voor mensen die al wel wat meer kampeerervaring hebben, maar die op zoek zijn naar aanvullende informatie en handige tips op het gebied van kamperen, kampeeruitrusting, campings, reizen en andere onderwerpen die met kamperen te maken hebben.

Leestip:  7 gezondheidsvoordelen van kamperen

Bezoek voor informatie de website van Kamperen voor beginners

Lees ook: Wat kost kamperen nou eigenlijk?

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in