Stoer kamperen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Smalle bergweggetjes, snelstromende rivieren, machtige bergtoppen: geen mooiere omgeving voor een overnachting in de natuur. De ruige roadtrip lijkt in opmars. Tenminste: als je naar het segment ‘stoer kamperen’ kijkt, op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Eitjes bakken boven het kampvuur? Let’s do it!

Stoer kamperen

Tenttrailers met noppenbanden, daktenten voor op je auto en robuuste 4×4-campers waarmee je zelfs de steilste hellingen overwint: je ziet ze op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (10 t/m 14 oktober, Utrecht), naast de nieuwste 2019-modellen caravans, campers en vouwwagens.

Noppenbanden

Het blijft een niche binnen het kampeeraanbod, maar steeds meer merken richten zich op avontuurlijk ingestelde kampeerders. Met offroaders bijvoorbeeld: vouwwagens van merken als Holtkamper, Campwerk en OUTREX, die met aluminium traanplaat, stoere terreinbanden en robuust tentdoek lijken te zijn gebouwd voor maandenlange expeditietochten. Maar ook merken als Campooz en Alpenkreuzer hebben offroad-achtige vouwwagenmodellen die perfect achter de wat stoerdere personenauto’s en SUV’s passen.

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen
Daktenten

Een andere ontwikkeling zijn de daktenten, die met een imperiaal op het autodak worden bevestigd. Ze zijn afkomstig uit de 4×4-wereld, maar steeds vaker ook te zien op de normale personenauto’s en SUV’s. Een daktent – met daarin standaard een matras – past op bijna iedere personenauto en je zet ‘m binnen een paar minuten op. Met een daktent van bijvoorbeeld Dare to be Different, Ocean Cross en opjeautoslapen.nl hou je zeeën van bagageruimte over in je auto en tover je je personenauto om in een camper. En: met geen enkele andere tent is de sterrenhemel zo dichtbij…

Het toppunt van avontuur vind je natuurlijk in de vierwielaangedreven camper die je zelfs op de meest afgelegen plekken brengt. Veel fabrikanten gebruiken daar de Mercedes Sprinter voor. Voorbeelden zijn de ML-T van Hymer of de stoere ‘overlanders’ waarmee je in een rechte streep van Rotterdam naar Kaapstad kunt rijden, van de Nederlandse camperbouwer Bliss Mobil. HYMERCAR heeft ook een 4×4-variant buscamper: de populaire Grand Canyon S.

Leestip:  VDL Hapro wint Red Dot Design Award met de Hapro Vista daktent

Ook 4×4-aangedreven campers zie je straks tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, van 10 t/m 14 oktober (10 – 17 uur) in Utrecht.

Meer informatie over de Kampeer en Caravan beurs

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in