Dit mag je niet vergeten als je gaat kamperen

Als je gaat kamperen, zijn er een aantal dingen die je echt niet mag vergeten. Hieronder volgen een aantal items die je nodig hebt op kampeervakantie.

Wandelschoenen

Wandelschoenen zijn onmisbaar als je op kampeervakantie gaat. Het maakt niet uit waar op de wereld je jouw tent of camper neerzet: er is altijd van alles te zien in de omgeving. Het is daarom verstandig om comfortabele heren- of damesschoenen mee te nemen. Zo kun je zonder zere voeten de prachtige omgeving verkennen.

Extra deken

Zelfs doorgewinterde kampeerders maken weleens de fout om geen extra deken mee te nemen. Ook als je in de zomer naar het zuiden van Frankrijk gaat, kan het plotseling toch flink afkoelen. Het is daarom altijd goed om een extra deken mee te nemen of een lekkere dikke pyjama. Er is niks zo vervelend als niet kunnen slapen van de kou als je kampeert, dus voorkom dit en pak een extra deken in.

EHBO-doos

Een EHBO-doos is ook iets wat veel kampeerders vergeten om mee te nemen. Zeker als ze nog nooit of niet vaak gekampeerd hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je komt ergens met je vinger tussen, hebt een ongelukje bij het opzetten van de tent of valt tijdens een lange wandeling. Zeker als je onderweg bent of op een vreemde plek bent, weet je niet hoe snel je bij een eerste hulp kan zijn. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval de spullen bij je hebt om meteen in actie te komen en neem een EHBO-doos mee.

Gereedschap

Als je gaat kamperen, heb je waarschijnlijk geen plek of zin om een hele gereedschapskoffer mee te nemen. Dit is ook niet nodig, maar het is wel verstandig om wat handgereedschap mee te nemen. Als het dan tegenzit, beschik je in ieder geval over een paar spullen om iets (tijdelijk) te repareren. Het is daarom handig om een klein tasje met gereedschap mee te nemen. Neem in ieder geval een hamer, schroevendraaiers, zakmes en tangen mee. Tie-wraps, duct tape, touw en 2-secondelijm zijn ook altijd handig om bij je te hebben. Als je met een auto of camper gaat kamperen, is het ook verstandig om wat gereedschap voor je auto of camper mee te nemen. Denk daarnaast aan motorolie, reservelampen en veiligheidsspullen.

 4.7/5 (3)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in